European Phalanx

A nyugat aggódik K-Európa miatt

2022. március 14. - megamovieboy

 Nem véletlen, hogy a keleti blokk leginkább beletörődéssel veszi tudomásul az oroszok ukrajnai csatáját. Nyugaton elő lehet vezetni ezt, mint valami soha meg nem történt rettenetes dolgot, szemérmesen fátylat borítva az USA elmúlt évtizedekben vívott háborúira, viszont a mi térségünkben pontosan látjuk mi zajlik. A szokásos. Valamelyik nagyhatalom a kedvére alakítja a helyzetet, esetleg a határokat is megváltoztatja. Nyilván ez amerikai szemmel elképesztő, hiszen milyen lenne, ha elcsatolnák tőlük Texast, vagy Kaliforniát? Velük ellentétben a k-európai történelem sokkal többet látott, mint azt a nyugat gondolná. Pedig a nyugat maga is nyakig benne volt ezekben, csak szeretik amnéziásnak tettetni magukat.

 Tehát csak az elmúlt száz évben láttunk Kelet-Európában országokat bekebelezni, felosztani, felosztani és bekebelezni,vagy csak simán kettészakítani, vagy megcsonkítani, vagy több államot egy közösbe kényszeríteni, vagy akár a semmiből tűnhetnek elő addig sohasem létezett államok, sőt országok csúszkálhattak a térképen. Szinte mindent, amit népekkel meg lehet tenni, azt elkövették itt a nagyhatalmak. Ebben a sorsban a németek és az osztrákok is osztoztak, még egy ok, amiért ők ennyire szorosan kötődnek a régiónkhoz, hiába számítanak papíron nyugatnak. 

  Jellemző módon éppen az angoloknál volt eddig verseny, éppen melyik k-európai nációt gyűlöljék leginkább. Most meg azt kellene elhinnünk, hogy aggódnak az ukránokért. Még emlékszünk rá, mikor a migránskrízis idején a nyugati vezetők egységesen hülyéztek minket. Az arroganciájuk azóta sem változott. 

 Szerencsére a keleti frontról folyamatosan jönnek a győzelmi jelentések, az oroszok már az utolsókat rúgják, hamarosan összeomlanak. Emlékszünk mi erre a kommunikációra, csak akkor a III. Birodalom adta elő. Az is pont ennyire hiteles volt. Felőlem össze is omolhatnának az oroszok, de azért mégiscsak az lenne a legnagyobb meglepetés.

 Az egész helyzetből számunkra nincs tanulság. Mindenki azt hozza, amit várhattunk. Az oroszok harcolnak Oroszország anyácskáért, az amerikaiak megint cserbenhagynak egy népet, az EU meg béna kacsa. Talán azt még lehet elemezni, ebbe az egészbe az ukránok hogyan tudtak belekeveredni, avagy hogyan nem voltak képesek kimaradni?

 A végére azért idéznék egy tipikus keserű kelet-európai humort a jelenlegi helyzetre:

 -Magas benzinárral az oroszok ellen. Ebből majd tanulnak. Putyinnak sem lesz pénze megtankolni. Most jól megmutatjuk nekik.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr5717779872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.03.14. 14:12:25

Zselé nem szláv
Az ukrán nem normális
A medve nem játék.

Ennyi!

gigabursch 2022.03.14. 20:18:29

S ehhez mit szóltak?

"Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap, március 14-én videót közölt a közösségi médiában arról, hogy sérült ukrán katonákat látogatott meg egy kijevi kórházban, azonban egy dologra nem figyeltek a videó összeállítói.
A felvételen egy orvos is látható Zelenszkij mellett, Inna Deruszova, aki február 26-án meghalt és maga Zelenszkij adományozta neki a posztumusz Ukrajna hőse címet. A nő halálát rokonai megerősítették, ami ma is látható a közösségi oldalán.

Mikor is készülhetett valójában a vasárnapi videó?

Vagy a doktornő halálhíre volt a hazug propaganda része, vagy a vasárnapi videó, ugyanis nem valószínű, hogy bárki feltámadna Zelenszkij kedvéért….

A kellemetlenség úgy tűnik nem érdekli az ukrán elnököt, mert Telegram csatornáján továbbra is kint a videó."

???

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2022.03.14. 23:09:48

@gigabursch: Reménytelen a végtelen dezinformáció között rendet vágni. Ezek a szláv nők tökugyanúgy néznek ki, simán lehet ez egy másik is, ha a frizurájuk hasonló, de persze a felvétel is lehet régebben előre felvett, közben meg Sorossal randizik Zelenszkij.

tűz fal 2022.03.15. 07:51:30

@gigabursch:
Ez csak azt támasztja alá, hogy valószínűleg nincs is Kijevben, hanem Lvivből ugat.

tűz fal 2022.03.15. 08:08:56

Nézzétek meg a hírnek ezt a szánalom agymosó tálalását:
hitelforum.hu/volodimir-zelenszkij-inna-deruszova-video-avagy-igaz-vagy-hamis/
Nem tudja cáfolni, de úgy tesz, mintha az a rizsa amit összeizzadtak cáfolat lenne, és az agyatlan libernyákoknál ez valószínűleg működik is.

gigabursch 2022.03.15. 11:10:05

@tűz fal:
Van annak szép magyar neve is: Ilyvó.

tűz fal 2022.03.15. 12:28:46

@megamovieboy:
Én megnéztem a video alatt a kommenteket, mások is kiszúrták, hogy ez a nő az aki meghalt
süti beállítások módosítása