European Phalanx

Magyar birodalmi álmok nyugaton

2022. november 24. - megamovieboy

nagy_magyarorszag2.jpg

 Olyanról, hogy Magyar Birodalom sosem hallottunk, egészen az elmúlt hónapokig, amikor a nyugati háttérhatalmi agytröszt megalkotta az Európát fenyegető új veszélyt, a nagy Magyar Gyarmatbirodalom újbóli felemelkedését. Voltaképpen a klasszikus recepthez nyúltak, vádold meg a másikat azzal, amit te csinálsz. Azaz, azok vádaskodnak ezzel a blődséggel, akik éppen Európa gyarmatosításán buzgólkodnak, csak hogy a 'dicső' múltjukat ne is hánytorgassam itt fel!

 A Magyar Királyság létrejöttekor, vagy akár már a honfoglaláskor az állítólagosan gyarmatosított, manapság annyira rettegő románok, szlovákok még itt sem voltak. Mi magunkat 'gyarmatosítottuk' és szerveztük 'birodalomba', ha már a legújabb nyugati bolondériát próbáljuk logikailag követni. De akkor érdekes módon a fényes nyugat megfeledkezik arról, mikor a frankok szétverték az Avar Kaganátust, mert az nyilván nem hódítás volt, főleg nem birodalomépítés, hanem bizonyára valami más.

 Ismét láthatjuk hogyan építkezik a nyugati háttérhatalom. Elsőnek a történelmet hamisítják meg, majd jön a hamisságra épülő abszurd vádaskodás. Így lesz Orbánból  "imperialista" veszély. Miközben arról van szó, hogy azoknak akik darabokat hasítottak ki a történelmi magyar területekből, kellemetlen látni az erre emlékeztető nagyobb Magyarország határait mutató ábrákat. A másodrangú státuszba került emberek millió és a mindenüket hátra hagyó százezrek emlékének rossz lelkiismerete bizonyára zavaró lehet. Azért álljon már meg a fáklyásmenet, mióta nem szabad emlékezni a történelemre? A nyugat szellemi süllyedése egy újabb szintet lép.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr7617986764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.11.24. 20:00:27

Csak szólok, hogy avar és kaganátus sem volt.
Ahogy nagykarcsi sem.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.11.24. 21:28:19

Szerintem ez a sziluet egy üzenet volt Putyinnak arról, amit nem lehetett egyenesben kimondani. A jelek szerint minden érintett értette, de természetesen a valódi jelentésről sem lehet beszélni, inkább felháborodnak a belemagyarázáson. A makropolitika mindig is gusztustalan terep volt, és ma is az.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2022.11.25. 09:20:13

@gigabursch: Igaz, azt hittem csak úgy mondják rá. Aztán láttam, hogy ez a hivatalos megnevezése.
süti beállítások módosítása