European Phalanx

Nyugaton a bölcsek köve

2023. január 27. - megamovieboy

abramovics.jpg

Középen Roman Abramovics orosz oligarcha, a Chelsea klub volt tulajdonosa

 Érdeklődve nézzük a nyugatot, hogy mikor a magyar agy más eredményre jut, mint a nyugati  propaganda, akkor a nyugat teljes természetességgel tudja, hogy neki van igaza velünk szemben. Ez nem is hungarofóbia, mint amit a kormány mostanában hangoztat, hiszen az egész keleti blokkot Balkánostul lenézik.  (Többek között ezért sem hihető, hogy ők most beleszerelmesedtek az ukránokba.) Minden megnyilvánulásukból süt a büszke gyarmattartó fehér ember lenézése.  A szellemi fölénybe vetett hit arra enged következtetni, hogy a bölcsek köve a birtokukban van. Az lenne a kérésünk, hogy egy keveset adjanak már belőle nekünk is!

 Rengeteg dologban hasznos lenne. Most éppen segíthetne nekünk eldönteni, hogy melyik orosz oligarcha jó és melyik gonosz? Mert mi csak azt látjuk, hogy valós munka nélkül iszonyatos pénzekhez jutott néhány ember, leginkább az orosz nép kárára, amit amúgy lopásnak szokás nevezni. Most, ha a nyugat ezek közül egyeseknek menedéket ad, jóban van, üzletel velük, akkor maguk is haszonra tesznek szert a lopott pénzből.  Az ukrajnai háború előtt is kínos volt, hogy London vált az orosz oligarchák fővárosává. A háború egyrészt leleplezte a sunyiságot, hiszen egy pillanat alatt gonosz ember skatulyába kerültek, másrészt lehetőséget teremtett arra, hogy az orosz néptől ellopott pénzből elvegyenek és az oroszok ellen harcoló ukránokat segítsék belőle. Legalábbis papíron ez a jó ügy, a pénz meg valahogyan csak megtalálja a helyét. Végül is sokba kerül a háború a nyugatnak is, bár a szenvedést átengedik másoknak. Igaz ez csak egy befektetés, ami az orosz piac "liberalizálásával" szépen megtérül majd. Még a kezdőképre visszatérve, hát hogyan lehet rossz ember az, aki megvehette a Chelsea csapatát, mely az angolok büszkeségének, a világ legjobb futballbajnokságának prominens csapata lett annak ellenére, hogy egy kisebb bányászvárosról van szó. Ezek szerint annyira nem jó, mert a ruszofóbia hullámait meglovagolva kénytelen volt eladni, pedig azért bizonyára sok munka volt benne, már ha annak vesszük, amikor valaki a futballmenedzsert nem a mobilján, hanem élőben nyomja. 

 Az egyszerű magyar észjárás azt sem érti, hogy az Urálban és az orosz Távol-Keleten szorgoskodó amerikai vállalatok, melyek restek voltak kivonulni és nem is kéri ezt számon rajtuk senki, ők vajon kikkel üzletelnek arrafelé? Magával a Putyinsátán vezette orosz állammal, vagy valamelyik gonosz orosz oligarchával? Ezek után nehéz megérteni, hogy ha a nyugaton páváskodó orosz oligarchák rendben vannak és az orosz államba beágyazódott orosz oligarchák is rendben vannak, akkor miért is vannak közülük egyesek mégis listázva, meg retorziózva, azon kívül, hogy a nyugat a jó biznisz reményében nyomást próbál gyakorolni rájuk? És ha az a nyugat szerinti egyetlen komoly bűnük, hogy nem tudnak belőlük elég profitot kisajtolni, akkor a velük üzletelni kívánó gaz k-európai, meg azért fogja vissza magát, hogy a nyugat jobban járjon helyette is? Ezért? Ezért legyünk jófiúk és hunyászkodjunk meg? A nyugat gyarmattartó, másokat kifosztó mentalitásának a kedvéért?

 Egy átlagmagyar nem kezd el ezen ennyit se agyalni, számára enélkül is világos a kép, a jó öreg nyugati kettős mérce. Aztán meg ugyan már kit érdekel, hogy a nyugat miféle listákon kotlik, amíg ránk nem akarják kényszeríteni. Viszont ebben az esetben a fentiek alapján illene elmagyarázniuk, miért is nem szabad nekünk azt, amit nekik igen? Mert úgy látjuk, nincsen nekik egy aprócska darab bölcsek köve sem, hanem csak a jó öreg más népeket leuraló gyarmatosító ösztönreakció jön elő. Meg persze a tisztességes üzletet kötni akaró elgáncsolása valamiféle kamu igazság nevében.

 A liberális jóemberek fel vannak háborodva, hogy a gonosz Orbán arra vetemedett, hogy lehúzasson néhány nevet az orosz oligarchák listájáról. Röpködnek ilyenkor a putyinpincsi, meg a diktátor kifejezések. Ez megint csak egy fricska a nyugatnak Orbántól, hiszen senki sem gondolja komolyan, hogy az a lista az összes 'gonosz' orosz oligarchát tartalmazza. Tehát létezik egy eredeti, vagy bővített lista, melyről lehúzgáltak neveket. Ki más, mint a nagyszerű nyugat. Nyilván, ha ők megtehetik, akkor ez vonatkozhatna a keletre is. Ez az a pillanat, amikor a nyugatmán honfitársaink elkezdenek ezerrel  gondolkozni, hogy mivel indokolják meg ezt a nyilvánvaló kettős mércét. Ez az öngyarmatosító mentalitás az, ami a magyarok többsége számára a nemkívánatos, leszavazandó. 

 A világon ma az őrült muzulmán arabokat és a kínaiakat leelőzve messze legveszélyesebb erő a nyugati háttérhatalom. A jóemberkedés mögött megbúvó kegyetlen sóvárság mások javai után olyan történelmi bűnöket eredményezett, mint India kiszipolyozása, a kínai megaláztatás évszázada, a kongói népírtás, az indiánok kiirtása és az amerikai rabszolgatartás. Minden esetben a gazemberség felett ott lebegett valamiféle felsőbbrendű fehér ideológia, mellyel igazolták maguknak a jóember státuszt. Ezt folytatják a mai napig. Erre rámutatni, nem ellenük irányuló gyűlölködés, hanem csak a legalapvetőbb mozgatórugójuk feltárása. Ez lényeges dolog, hiszen velünk szemben is ezt alkalmazzák. Brüsszel minden otromba megnyilvánulása mögött is ez áll, nem pedig a bölcsek köve.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8518035368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.01.27. 16:52:14

"Érdeklődve nézzük a nyugatot, hogy mikor a magyar agy más eredményre jut, mint a nyugati propaganda, akkor a nyugat teljes természetességgel tudja, hogy neki van igaza velünk szemben. Ez nem is hungarofóbia, mint amit a kormány mostanában hangoztat, hiszen az egész keleti blokkot Balkánostul lenézik"

Nos:
Ez teljes mértékben a Káin-Ábel világkép.
Csak a másik ember kárára tudnak továbbélni és az egész világukat eszerint működtetik.

Képtelenek másra.
S igen, gyakorlatilag csak a magyar ember képes arra, hogy rádöbbenjen, hogy ez a rendszer fenntarthatatlan és működésképtelen.
Hányszor és hány módon mutatta be ezt a kérdést Pap Gábor, Szántai Lajos vagy épp Géczy Gábor...

S igen:
Itt egyfelől csak érdeklődve szabad nézni, másrészt fegyverrel véletlenül sem szabad beleszállni, harmadrészt kitartóan és hittel kell mindig felajánlani azt, hogy van másik út, követhetsz. Vagy! Belepusztulsz saját magad által.
Érthető, hogy fóbiások.

Deansdale 2023.01.28. 14:56:22

"a gazemberség felett ott lebegett valamiféle felsőbbrendű fehér ideológia"

Véletlenül rosszul írtad le a "zsidó" szót.

Amit a fehérek műveltek az történelmi léptékben teljesen átlagos és normális dolog volt, sőt, bizonyos értelemben mi húztuk ki a világot a sötétségből, tekintve hogy mi kezdeményeztük a rabszolgaság felszámolását, vagy hogy a gyarmatainkról teljesen önként távoztunk, merő kibxszott jóindulatból, amire semmilyen más nemzet vagy faj nem mutatott példát. Ami az átlag harciaskodáson túlmutatott, és ami a világot jelenleg is fojtogatja, az abszolút nem a fehér faj műve, hanem az általad is emlegetett háttérhatalomé, amiben a fejesek szinte kivétel nélkül zsidók.

Amúgy nem szívesen emlegetem az ilyesmit, csak amikor valaki rasszista alapon a fehéreket sarazza akkor azért ökölbe szorul a talpam. Ne nekünk kelljen már faji alapon felelni más fajok bűneiért.

Deansdale 2023.01.28. 14:59:22

Amúgy az EU-s vezetőkben nyilván benne van a liberális gőg, ezt nem vitatom, csak ne keverjük már azzal, hogy mondjuk a rabszolgatartás valamiféle fehér faji bűn lenne, mikor amúgy minden létező faj csinálta, és fehérek is voltak áldozatai milliószámra.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.01.28. 16:23:59

@Deansdale: Egyrészt a fehér jelző ironikusan szerepelt, hiszen most éppen európaiak ellen lépnek fel. A gyarmatosítás, vagy a rabszolgatartás nem a zsidók miatt történt. Van egy részük, aki ügyesen hasznot húz ezekből, de a nagy részüknek semmi köze hozzá, ugyanolyan átlagemberek, mint bárki más. A nyugati politika viszont valós tömegtámogatásra épül, ott az átlagpolgár is meg van győződve a k-európai alsóbbrendűségről.
Az önként távozás sem volt annyira önkéntes, inkább a világháború után az USA nyomására történt, részben mert a meggyengült európai hatalmaknak nem volt erejük fentartani. Harmadrészt az USA szépen kiépítette a maga bázisait. Minek a területet megszállni, ha elég egy flottabázis? Az indiánoktól már elvettek egy geostratégiailag nagyon kedvező, jól védhető területet, jó klímával, tehát föld nem kell nekik több. Oroszországból is csak a nyersanyagok kellenek és megtermelt javakból megszerethető profit. Mintha a Grimm mesében az ördög túljárna a paraszt eszén és az is kell neki, ami a föld alatt van, meg az is, a mi a föld felett terem. Ebből akartam is volt egy posztot írni...
Azért a nyugat bűneiből soroltam, mert megkérdőjelezem az ő bármilyen humánus, vagy erkölcsi fölényüket, hiszen láthatóan szeretnék azt folytatni, csak éppen most rajtunk.

Deansdale 2023.01.28. 18:12:42

@megamovieboy: A cikk lényegével nem is volt bajom, tényleg csak a "fehér" szóra vagyok allergiás mióta a nyugati világban szitokszót faragtak belőle. Az elit a világ összes bűnét a fehérekre keni, ezt nyomják folyamatosan az oktatásban, a szórakoztatóiparban és a médiában is, így kicsit fárasztó már ez a dömping. Persze világos, a cikked nem erről szólt, csak úgy tűnt mintha egy pillanatra erre a területre tévedtél volna :)

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.01.28. 20:30:53

@Deansdale: Igen, ez benne az abszurditás, hogy a nagy bűnbánó ,'fehérező' nyugat a többi fehérrel próbál úgy bánni, mint addig a 'színesekkel'. Ennek a legizgalmasabb változata a briteknél van, akik magukat a világ urainak képzelik, és amihez örömmel csatlakoznak a mindenhonnan odakeveredett 'birodalmi polgárok' , akik felsőbbrendűségük tudatában fölényeskednek a Kelet-európai munkaerővel.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.01.29. 11:11:20

Apró tárgyi tévedés. A bölcsek köve nem egy tárgy, aminek birtoklása bölcsé tesz, hanem a bölcs alkimisták által kikutatott anyag, ami segítségével nemesebbé, jobbá tehető az, amihez hozzáér. Általában az ólomból csinál aranyat, vagy ezüstöt, gyógyítja a bármilyen betegséget, és drágakővé teszi a közönséges kavicsot. Sokszor futok bele, hogy értékes gondolatokat hiteltelenít a szerzője egy teljesen rosszul értelmezett alapvetéssel. Értem a gondolatmeneted és karikának is látom, de ezt kicsit át kéne fogalmaznod.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.01.29. 13:05:32

@F.M.J.: Jogos. Ezzel arra próbáltam utalni, hogy még csak nem is tudják nyugaton, mi az a bölcsek köve. Ha ott lenne náluk, sem ismernék fel.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.01.29. 13:57:49

@megamovieboy: "Ha ott lenne náluk, sem ismernék fel."
Még szerencse. A csúzliból rakétát, a kavicsból atomtöltetet, a sivatag homokjából meg aranyport csinálnának. Ezek ugyanis nem csak arrogánsak, erőszakosak és buták, de rendkívül kapzsik is. Még azt sem érnék fel ésszel, hogy ha bármikor bármit megtehetnek, akkor felesleges bármit is megtenni, amire épp nincs szükség.
süti beállítások módosítása