European Phalanx

Egy perc okítás a nyugatnak

2023. június 02. - megamovieboy

 Az EP egyik újabb siráma, hogy Magyarországon az állam ellenőrzi a vállalatokat.  Úgy gondolják, hogy ez diktatúra és nekik a szegény elnyomott multikat fel kell szabadítaniuk. Csakhogy adódnak itt kisebb problémák. Amennyiben az állam nem kontrollálja a cégeket, akkor azok kapnak lehetőséget az állam feletti uralomra. Márpedig ez a jog egy demokráciában a szavazópolgároknak járna. Ellenkező esetben a választások egy látszatprocedúrává silányulnak, ahol a nép arról dönthet, mely politikusok felett uralkodjon a nagytőke. 

 A jó hír, hogy Brüsszelben már szinte nyíltan kimondják, hogy a jogállamiságra hivatkozva akarják a vállalatok feletti ellenőrzést elvenni az államtól és így közvetve az őket megválasztó polgároktól. Miközben éppen Németországban adódik egy olyan faramuci helyzet, ahol a nemzeti nagytőke nyíltan megtagad egy állami utasítást a Kínával való együttműködéssel kapcsolatban. És most kivételesen abszolút igazuk van. Annyira, hogy a hasonlóképpen noszogatott amerikai-tajvani chipgyártó cég is visszautasítja az amerikai kormány hasonló elképzeléseit. 

 Valahol vicces látni, hogy a nyugat által kiengedett kínai dzsinnt most próbálnák visszatuszakolni, de már olyan mértékben függenek a "jótéteményeitől" hogy képtelenek rá. A magyarországi vállalatok elleni alig burkolt bürokratikus nyomásgyakorlás is remélhetőleg egy elkésett kísérlet lesz. Főleg, hogy Orbán már rég felismerte, az igen szerény képességgel megáldott német politika helyett közvetlenül a valódi hatalmat birtokló vállalatokkal kell tárgyalni és szerződést kötni. Egyébként feltehetőleg éppen Kínából vette az eljárást, ami eddig a nyugatnak tökéletesen megfelelt. Most meg azt mondanák, hogy amit csináltak Kínával, az rendben van, de Magyarország esetében nincsen. Ez ugye azt jelentené, hogy a kínai biznic során felrúgták saját állítólagos szabályaikat. Ezt sose ismernék be, rontaná a jófiú imázst. A kettős mércét meg felesleges megemlíteni, mert magától értetődő.

 Az EP-vel kapcsolatos végkövetkeztetést már előre tudtuk, miszerint a nagytőke kiszolgálói és szeretnék Magyarországot is kiszolgáltatni nekik. Hiába no, Brüsszel az európai korrupció fővárosa.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr3818137334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.06.06. 14:23:42

Valahogy az a faramuci helyzet van, hogy akkor vagyunk békében, ha minden hülye gyárt nálunk valamit, amitől függ a másik hülye is.
süti beállítások módosítása