European Phalanx

A rossz stílus, mint a nyugat egyik tévedése

2023. április 14. - megamovieboy

 Innen Magyarországról pontosan látjuk mi megy a nyugati médiában, mivel nálunk magyarul is megjelennek a rólunk szóló hamis híradások. Ezek egy ferdítéssel kezdődnek, csúsztatással folytatódnak, majd jön némi félremagyarázás és ha még nem hihető, akkor néhány már jól bejáratott hazugsággal kell megtámasztani és készen is van a tényektől is független hír. Mivel voltaképpen nem hírről van szó, hanem szappanoperáról, a hírfogyasztó pontosan ismeri a szereplőket. Így lesz Putyin a gonosz galaktikus császár, Zelenszkij meg a bölcs dzsedimester. Vagy Orbán, Netanjáhú és Erdogan a rafinált Jockey Ewing, míg az amerikai elnök Bobby, már ha éppen nem egy imposztor szélhámos. Természetesen a nagy fordulatok sem hiányozhatnak. Így lesznek a támogatandó szabadságharcos tálibokból, akik anno még Ramboval karöltve harcoltak, húsz év múlva elpusztítandó szörnyűséges terroristák.  De nem kellenek évtizedek, most éppen Macron elnök lett váratlanul a nyugat árulója, ahogyan Óceánia is bármikor barátból ellenséggé válhat.

 Elegendő csak Pressman nagykövet megnyilvánulásait nézni, aki ha a Szovjetunióban született volna, akkor már az asztalt verné a cipőjével. Az látszik, hogy hittel hiszik nyugaton, hogy nekik szabad így viselkedni. Nekik szabad kioktatni másokat akkor is, ha ennek semmiféle pozitív eredménye nincsen. Így lesz a Berlinben pitbullként szájaló Scholzból, Pekingbe érve kedves csivava. Még Pressmanról. Kiírja Pesten, hogy Ruszkik haza!, csak éppen a ruszkik Mariupolban, meg Bahmutban otthon vannak. Amikor itt volt a Vörös Hadsereg, pontosan tudták, hogy ez nem Oroszország, ez a föld a magyaroké. Nem csak a stílus rossz, hanem a tudás is hiányzik mögüle. Mint amikor minket oktatnának '56-ból. Mi nem azért harcoltunk, hogy amerikai kolónia legyünk, hanem a függetlenségért. Nyilván nehéz ezt megérteni az angolszászoknak, hiszen náluk a szabadság az olyan, amiért egymás ellen kell harcolniuk

 Nem kell nagy jósnak lenni, hogy hosszabb távon a lekezelés, az arrogancia, a tudatlanság és az erőszak nem fog jóra vezetni. Tipikus, amikor India miniszterelnöke letorkolja az emberi jogokról handabandázó angol riportert azzal, hogy "Ti britek, csak ne prédikáljatok nekünk az emberi jogokról"! Az angolszászok szeretik magukat a gyarmatokon érezni, csak elfelejtik, hogy esetleg az ott élők nem örülnek nekik. A volt gyarmatosító kéri számon a a gyarmattól a szabadságjogokat. Nincsen meg bennük annak érzékelése, hogy ezt így talán nem kéne. 

 Végül egy szinte azonnal klasszikussá vált példa, mikor egy Fekete-Győr András felkészültségével bíró BBC riporter állt bele Elon Muskba a közösségi oldalakon zajló zaklatás vádjával. Ez nyilván egy jó ürügy a háttérhatalom számára, hogy a szólásszabadságot megnyirbálhassák. Mivel Elon Musk ehhez nem túl készséges, ezért magától értetődően tekintik szabad prédának. Csak éppen, amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek. Már megint a rossz stílus, amikor valaki azt hiszi, milliók szeme láttára beleszállhat a másikba. Meg a butaság, amikor nem érti, hogy egy nálánál sokkal magasabb értelmi polcon levő valakiről van szó, aki többek között, jobban is kommunikál nála. A vesszőfutás a 19. percben kezdődik a 'gyűlöletbeszéd' kifejezés elhangzásával. Megvádolja a Twitter tulajdonosát, hogy a cége rosszul végzi a munkáját. Mintha Steve Jobstól, vagy Tim Cooktól megkérdeznék, miért olyan pocsék az új iPhone? Ráadásul pont azzal köt bele, amivel rendszeresen nyomást próbálnak gyakorolni rá. Nyilván fel van rá készülve, nem úgy, mint a kérdező. Nehezebb jobb interjúalanyt találni, mint Elon Musk, de ha elég progresszív valaki, még ezt is el tudja baltázni. Aztán próbálkozik tovább azzal, hogy menjenek szembe bizonyos országok törvényeivel a szólásszabadság érdekében, miközben nyugaton pont hasonlóan szabályoznak, csak kitalálnak hozzá kifogásokat, okokat. Nyilván a világ többi részén nincsenek okok, ezért ott korlátlan lehet a szólásszabadság, kivéve mondjuk az orosz propagandát, hiszen azt meg be kellene tiltani. A nyugat önellentmondásait saját maga figyelmen kívül hagyja, ami abszurd eredményekre vezet, mikor másoktól kezdi el azokat megkövetelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr5518102458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.04.14. 19:05:03

Talán levonhatjuk a tanulságot, hogy gamma mínuszos képességekkel nem lehet a világot nemhogy megérteni, még a világ összetettségének tényét sem felfogni. És mivel a sok szerényképességű a különbségeket csak egy síkon képes értelmezni, nem foghatja fel, hogy attól még, mert mondjuk az egyik vezető kis országot vezet, a másik meg nagyot, az egyik egyféle véleményen van valamiről, a másik meg egy másfélén, még képesség tekintetében lehetnek egészen máshogyan csoportosíthatók.

Fel sem fogják, hogy csak azért nincs még sugárfelhőben a bolygó, mert Putyin náluknál sokkal felelősségteljesebb, értelmesebb és megfontoltabb. Azért tudták az oroszokat beugratni egy háborúba, mert találtak egy fél- (vagy teljesen) hülye ripacsot, aki a formális logika legalapvetőbb szabályait sem képes felismerni, és tényleg elhiszi, hogy a szabad világot védi a gonosszal szemben. És akkor még szót sem ejtettünk a PressMankákról, Annalinákról, Kácerekről, és egyéb gyógypedes hitványságokról. A szellemi erő látszólag valóban keletre költözött, amíg a pillanatnyilag felkapott progresszív őrületek elvégzik nyugaton az öntisztítást. Csak át kell vészelni valahogy.

tűz fal 2023.04.16. 09:26:37

@F.M.J.:
Az USA a dollárral és a katonai támaszpontjaival, valamint soha nem látott szintű agymosással (ez utóbbival szerencsére "csak" a nyugatot) úgy behálózta a világot, hogy gyakorlatilag az egyetlen fogás rajtuk az, hogy a saját sikereiktől elképesztően önelégültek lettek és elhülyültek. Egyre jobban kénytelenek felfedni a valódi arcukat és nyílt kényszerítést alkalmazni. Ezt pedig egyre többen felismerik, csak sajnos van ahol már késő.

gigabursch 2023.04.17. 10:26:20

Van elvi lehetőség arra, hogy valaki 'persona non grata' kategóriába kerüljön?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.04.17. 10:50:44

@gigabursch: A blogon? Ha valaki a témától független agymenését adja elő kisregény formájú hozzászólásokban.

tűz fal 2023.04.18. 19:50:21

@megamovieboy:
Szerintem a nagykövetre gondolt.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.04.19. 00:25:21

@gigabursch: @tűz fal: Ha a nagykövetről van szó, őt még lehet és kell is idomítani. Nagyon nagy hülyeséget kell csinálni, hogy kiutasítsanak, vagy visszahívjanak nagykövetet. Persze azért volt már ilyenre példa.

gigabursch 2023.04.19. 16:03:28

@tűz fal:
Igen, arra gondoltam.
(Az őrá, az mégus túlzás)

gigabursch 2023.04.21. 14:18:25

Félig-meddig OFF(, de talán mégse?)

Szóval:
Amikor a nagy hohóliai háborúő elkezdődött, akkor AEÁ nyomásra és saját nettó hülyeségből is lefoglaltak minden boldog-boldogtalan ruszki milliárdostól ezt-azt.
Műkincsek, bankszámlák, yachtok, stb.
Aztán kisült ám, hogy a lefoglalás során - elvégre mégiscsak ől a jogállamok - kötelező a karbantartás, főleg ha még van gari is a cumón, amire a garancia eladói oldala figyelmeztetett is számos esetben.
S ilyenkor valósul meg az igazi öntökön szúrás, közgazdaságilag és politikailag,

www.vezess.hu/driver/2023/04/17/egy-orszag-is-alig-birja-fizetni-ezt-a-luxushajot/

Tanulságos, hogy milyen jó, hogy nincs tengerpartunk, s hogy erre nincs annyi €/$ milliárdos...
Mert ez a költség politikailag a döntéshozókrá ráég.
De ráég az össze többi költség is, csak az még nem annyira számottevő.

Érdemes rajta elgondolkodni és egy kicsikét ízlelni a dolgot.
(vagy edgy jó cikket írni a sok-sok lefoglalás vagyon értékéről és a kapcsolódó állagmegóvás költségeiről - ugyanis ezek szerint nem csak a hoholoknak, de a ruszkiknak is fizetik a háborús költségeit a demokratikus európában)
süti beállítások módosítása