European Phalanx

Most akkor Brüsszel kivel is van?

2023. április 19. - megamovieboy

 A senkiházi kis jelentéktelen kelet-európai államocskák felháborító módon önhatalmúlag döntöttek és nem engedik be az eddig korlátlanul hozzájuk érkező ukrán gabonát. Amivel két probléma van, hogy nem felel meg az EU minőségi szabványainak, másrészt olcsó árával tönkreteszi a helyi gazdákat. Harmadrészt arról volt szó, hogy az ukrán búza nélkülözhetetlen a harmadik világ élelmezéséhez és az orosz blokád miatt megszakadt tengeri útvonal helyett a szárazföldön indul el délre. 

 Ezek semmit nem jelentenek Brüsszelnek. Ahelyett, hogy intéznék az ukrán gabona továbbjutását a célpiacra, hagyják beszorulni keleten. Tehát nem teszik a megegyezés szerinti dolgukat, amiben a fő bűnösök nyilvánvalóan a nyugati államok, melyek nem intézik a továbbszállítást. Ezzel szemben Brüsszel a keleti tagországok egyoldalú lépésén háborodik fel, nyilván nem a saját tehetetlenségén. 

 Ami a legcsúnyább az egészben, hogy jobban érdekli a bürokratákat, hogy az ukrán gabona korlátlanul beáramolhasson, mint az EU tagországok gazdaságának védelme. Mintha Brüsszel Ukrajna kijáróembere lenne a tagországok rovására. Ez a mérhetetlen cinikus korrupció Brüsszel valódi énje. 

 Végül csak kibukott, hogy a nem is létező V4 köszöni szépen és teszi az őseredeti dolgát, ami a nyugat packázásai elleni védekezés. Nyilván most a csehek kimaradnak ebből a körből, mivel náluk a gazdáknak nem búzaföldjük, hanem sípályájuk van, ezért most eljátszhatják az amerikaiaknak a jófiút. 

 Persze mindenbe bele lehetne kötni, hogy az ukrán gabona szép és jó, a szabadverseny jó dolog, a továbbszállítás is biztosan a keletiek miatt akad el és Brüsszel nyilvánvalóan mindenki fölött áll tudásban és jóakaratban. Csak éppen a hírekhez fűzött hozzászólások szerint az egész világ érti a jelenlegi problémát és megérti az arra adott válaszokat. Csak Brüsszel ítéli el az európai tagországokat. Kivel is vagy Brüsszel?

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr1318106104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.04.19. 17:10:45

A kérdés az az, hogy brüsszeli rendőrség kivel van?

tűz fal 2023.04.19. 18:01:44

A belső gazdaság védelme lenne az EU eredeti célja, és helyette az ukránok érdekeit képviselik.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.04.19. 20:36:03

@tűz fal: Ez már európai, hanem amerikai és nem érdekképviselet, hanem gyarmatközösség. Mivel az amerikaiaknak éppen most Ukrajna a fontosabb, ezért Brüsszelben is ők a fontosabbak.

tűz fal 2023.04.19. 21:18:09

@megamovieboy:
Igen. Csak míg régen ezt legalább próbálták leplezni, ma már olyan, mint ha az úszó medence széléről a vízbe hugyozva hirdetnék az egymásra odafigyelés fontosságát.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.04.19. 21:56:18

@tűz fal: Ez még hagyján, mert ezt Orbán is megteszi néha. Viszont Brüsszelben még büszkén mondják is, hogy ez a normális. Nem az a baj náluk, ha tönkre mennek az uniós gazdák, hanem ha azt a központi utasítás ellenére elkerülik. Ők, a vízfej fontosabbak, mint az egyszerű emberek.
süti beállítások módosítása