European Phalanx

Szoboszlai nem viccelt

2023. december 29. - megamovieboy

 Megérkezett Angliába és megkérdezték mi a célja a Liverpoolban? Ilyenkor szoktak olyanokat mondani, hogy szeretne beilleszkedni, minél többször pályára lépni stb.  De nem Szoboszlai! Ő nem is értette a kérdést. Hiszen mit akarhatna egy ifjú titán, aki a Liverpool csapatához kerül, mint megnyerni a bajnokságot, az FA kupát és persze az EL-t, ha már a Bajnokok Ligájába nem indulhattak. Sajnos nem találtam meg azt a stúdióbeszélgetést, ahol ezért kiröhögték. Hiszen a Liverpool tavaly nagy szenvedések árán csípte meg az ötödik helyet, ráadásul a középpálya kiürült. A csapatot újra kell építeni. Sztárok mentek el, az új emberekben nem sokan bíztak. Szoboszlai Dominik azonban helyettük is bízott magában.

  Itt egy másik beszélgetés, itt is elmondja, mindent akar.

 Az előzményekhez képest, minden várakozást megcáfolva, vagy felülmúlva, a bajnokság felénél a Liverpool nagy meglepetésre vezeti a tabellát. Nyilván nem a felét kell megnyerni, hanem a végét és még mindig a világválogatottként funkcionáló Manchester City a fő esélyes. Azonban a Liverpoolnál az elvárás az első négy hely valamelyikének megszerzése, és erre már komolyan esélyesek. 

 A két fő riválissal döntetleneztek, a többit legyőzték. Kivéve a Tottenham elleni extrém mérkőzést, amit általános vélemények szerint is csak a bírói hibák miatt buktak el. Persze becsúszott néhány döntetlen, mint pl. legutóbb a Manchester United ellen, amit a szurkolók jellemző módon hatalmas kudarcként éltek meg. Volt vlogger aki a fél csapatot eladta volna, az edzőnek meg utilaput kötött volna a talpára. Míg a meccs gyakorlatilag egykapuzás volt, a pálya majdnem felborult a liverpooli fölénytől. 

 Még egy téma, hogy Szoboszlai már nem olyan jó, mint az idény elején. Egyrészt ez így van, legutóbb egy ajtó-ablak helyzetben ahelyett, hogy besodorta volna a labdát, inkább felszabadította a kaput egy rossz lövéssel. Valóban elfáradt fejben, de volt is rá oka. Eleinte sokat játszottak emberhátrányban, ahol az ő játéka nélkül esély sem lett volna a győzelemre. Meg aztán valóban több mérkőzése van, mint a Lipcsében. Jürgen Klopp, az edzője látja ezt és igyekszik pihentetni. Ami a huhogók elképzeléseivel szemben nem jelenti azt, hogy elfogyott volna a bizalom feléje. Az Arsenal ellen végig pályán volt, mivel az egy kritikus meccs volt, a két legnagyobb rivális egyike ellen. Többek között arra lett pihentetve. 

 A magyarok megköszönhetik Dominiknek, hogy a válogatott mérkőzéseken nem spórolt magával és kulcsszerepe volt az EB selejtezőcsoport megnyerésében. Gondoljunk csak az utolsó napi Montenegro elleni játékra, ahol másfél perc alatt fordította meg az állást! Ott semmiféle fáradtság nem érződött rajta.

  Végül nézzük az idei eredményeket! Kezdjük a lényeggel. Első hely a világ feltételezhetően legerősebb bajnokságában. Ezt lehet magyarázni, de minek.

tabella_1.png

 Továbbjutás az Európa Ligában az első helyen. Némi hiba, hogy az egyik meccsen betliztek idegenben, amikor mélyponton volt a csapat, valamint biztos elsőként vereséggel zárták a csoportmeccseken, mivel a csikócsapatot küldték pályára. Még nem tudni ki lesz ellenfelük a nyolcaddöntőben. A BL-ből csatlakozó csapatok sem jelenthetnek megoldhatatlan akadályt. Azonban egy párharc mindig kétesélyes, még ha a favorit toronymagasan lóg is ki.

 A ligakupában a legjobb négy közé jutottak, miközben a legnagyobb riválisok már kiestek. A Fulham után valószínűleg a Chelsea lesz a döntős ellenfél. Egyértelmű ki az esélyes a csapatok közül. Komoly lehetőség Szoboszlainak az első kupát megnyerni a Liverpoollal.

 Bármennyire is durván hangzott, hogy mindent akarok, egyelőre minden Dominik tervei szerint alakul. És itt tegyük hozzá, hogy még ezen túl komoly tervei vannak az EB-re is...

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8618290957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2023.12.30. 10:24:31

Bár nem kellene, de mégis meglep, hogy vannak olyan csúszómászók akik azon a szellemi szinten mozognak, hogy mivel Orbán szereti a focit ezért törjön el a Szoboszlai lába. Elképesztő mennyire meghülyült a világ 15-20 év alatt. Azelőttről nem emlékszem ilyen elszabadult mocskolódásra.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.12.30. 11:22:23

"Ott semmiféle fáradtság nem érződött rajta."
- A magyar mez erőt ad. Egészen más bármit tenni a saját céljaidért, mint az otthont képviselve.

@Deansdale: "Elképesztő mennyire meghülyült a világ 15-20 év alatt."
- Hülye volt az mindig is, csak most megtestesült a fófiájuk, van mitől epéthányni.

gigabursch 2023.12.30. 12:34:29

Szerintem is jól játszik
Aki még huhogni akar, az mehet a helyére.
Ha tud...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.12.30. 13:45:05

@gigabursch: A helyére, ez jó :) .
El tudom képzelni a hazai jajdemindenkinélissokkaljobbanhozzáértőket, amint mondjuk tartalékos szögletzászlót játszanak a képességüknek megfeleően a Pusztakotkodács-alsó FC-ben.
Én nem értek a focihoz, soha nem is érdekelt, de ez a srác nem egy közülünk? Hogy a fenébe nem lehet rá büszke bárki, aki magyarul beszél? Gennyedék banda.
süti beállítások módosítása