European Phalanx

Szoboszlai a "vadállat"

2023. augusztus 27. - megamovieboy

szoboszlai_liverpool.jpg

 Nagy az öröm Liverpool falván, mert kiderült, hogy a sötét ló tud futni. Meg persze mifelénk is, mert amire számítani lehetett, hogy Dominiknak kell egy fél év a beilleszkedésre, azt két hét alatt megoldotta.  A képességeit, még inkább a fejlődő képességét ismerve, a legrosszabb dolog, amit vártunk tőle, hogy beleszürkül a világ egyik legjobb csapatába. Ezt azért a futballisták zöme boldogan aláírná. Ehhez képest két meccs után úgy néz ki, hogy a főnök kezd dominálni, hogy bedobjak végre egy szörnyű szóviccet.

 Itt az összefoglaló, megtekintés hivatalos hírfolyamon a youtube-on:

  Tehát, egy Szoboszlai szöglet után volt egy kapufájuk, aztán kiharcolt egy tizenegyest, végül egy kipattanó lövéséből gól született. De ez messze nem minden. Fél órát emberhátrányban játszottak, miután könnyedén kiszórták az argentin középpályást 2:1-es vezetésnél. Ekkor jött el a Szoboszlai idő. Végre teljes területet kapott és nem csak a társa helyett játszott, hanem még a támadásokat is támogatta. Mégpedig annyira, hogy a remek lövéséből, amit a kapus csak azért tudott elérni, mert egy védő lábán megpattant, a kapusról kijövő labdát már berúgták és így emberhátrányból növelték az előnyüket.  A nézők számára teljesen egyértelmű volt, hogy ki vette vállára a csapatot a nehéz helyzetben. Persze a végére elfáradtak és a kapusuknak is meg kellett párszor mutatnia a tudását, de így is Dominik lett a meccs embere a szakértők és a rajongók számára is. 

 Emlékezzünk vissza, három éve, mikor a Lipcséhez szerződött derült ki, hogy a Salzburgban sokáig sérülten játszatták, ami egyébként ott szokásuk volt. Így hosszabb pihenőre volt szüksége és lemaradt arról az EB-ről, amire ő lőtte ki a válogatottat. De a kálvária folytatódott egy olyan edzővel, aki szerint ő csak a harmadik-negyedik játékosként jön nála számításra a posztján. Meg is bukott, ahogyan kell. Utána végre egy ismerős tréner jött, aki futtatta a fiatal csikót, ahogyan azt kell.  Az utolsó idényében meg akkorát fejlődött, hogy egyre több rajongó átigazolási álomlistájára került fel. A szerencsére mindig szükség van. Kellett, hogy Klopp már a Salzburgban felfigyeljen rá és most amikor hiány volt középpályásokból, egy meglepően magas összegért lecsapott rá. Ez zseniális húzás volt, mert a többi topcsapat foghatja a fejét, hogy ellenük fog játszani. Ráadásul, mióta a szaúdiak úgy veszik a játékosokat, mint a telivéreket, kissé elszabadultak az árak, így már a 70 misi is barátságos vételnek számít. 

  Nyilván még sokat kell tanulni, fejlődni, de a jelek több, mint biztatóak. Többen már most követelik, hogy a tizenegyeseket Dominik rúgja, pedig még nem is volt lehetősége a lövéstechnikáját igazán megmutatni. Nyilván Liverpoolban is szívesen látnának a törököknek rúgott szabadrúgásához hasonló gólokat. A következő meccs a Manchester City ellen komoly próbatétel lesz, ami a világ legerősebb bajnokságában a normális dolog. Az igazolással a BL szezon el lett engedve, de így  is játszhat tíz meccset BL csapat ellen. Reméljük, jövőre ők is kijutnak!

 Most pedig olyan történik, ami már régóta nem, azaz három top 5-ös bajnokságban is játszik magyar játékos. Kerkez és Szoboszlai az angol, Szalai, Sallai, Schäfer, Orban és Gulácsi a német és ne feledkezzünk meg Negoról sem, akinek szerintem jobb helye van a francia első osztályban, mint a Fehérvárnál volt. Azért egy kicsit lehűteném a kedélyeket, ennél egy VB 16 közé kerüléshez is több minőségi játékos kellene, bár ez egyenlő szint a kijutással, mert Európát szépen visszaszorítják a kvóták szempontjából a harmadik világ javára. De legalább a kibővített EB már kötelező szint. Most már egy Szlovákia elleni vereség katasztrófával lenne egyenlő, miután az angolok és a németek a legutóbbi 3-3 mérkőzésükön sem tudták legyőzni a magyarokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr1818201695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2023.08.27. 10:17:41

Végre valami pozitívum. Hajráf!

gigabursch 2023.08.27. 21:22:29

Szerintem Nego vállalhatatlan.

Kleinheisler és Schäfer nem Bundesliga?

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.08.27. 23:58:29

@gigabursch: Nego elképesztően alá van becsülve, miközben az ilyen játékos az edzők álma. Az egész jobboldalon bármilyen poszton bevethető és megbízhatóan jó teljesítményt nyújt. Bármi gebasz volt, már ment is fel a pályára. Betartja az utasításokat és alázatos a csapathoz. Mellesleg Izland ellen az egyenlítő gólja úgy kellett, mint egy falat kenyér.
Kleinhesisler jó játékos, de a taktikához nincs túl sok érzéke és nem is fiatal. De azért egy gyengébb német csapatba akár be is férhetne. Schäfert kevertem Schönnel, talán mert utóbbi is kaphatna egy jó külföldi ajánlatot.
süti beállítások módosítása