European Phalanx

Egy halott, két kérdés

2024. június 03. - megamovieboy

 Antiiszlamista tüntetés Németországban, jött az afgán migráns a késsel, de hiába a komoly rendőri jelenlét, öten megsérültek, a tarkón szúrt rendőr két nappal később belehalt.

Két evidens kérdés és a M.É. meg is adja rá a szintén evidens választ.

1. Miért nem a merénylőre vetette magát a rendőr?

  • Taktikai megfontolások: A rendőr esetleg úgy ítélte meg, hogy egy másik személy lefogása a prioritás a helyzet stabilizálása érdekében.
  • Kommunikációs hiba: Lehet, hogy a rendőr nem volt tisztában azzal, hogy a másik személy éppen a merénylőt próbálta megfékezni.
  • Helyzetértékelési hiba: A rendőr talán rosszul mérte fel a helyzetet, és nem ismerte fel azonnal, hogy ki a támadó és ki próbálja megfékezni őt.
  • Képzés és protokoll: Fontos lehet megvizsgálni, hogy a rendőrök milyen kiképzést kapnak ilyen helyzetek kezelésére, és hogy betartották-e a protokollokat.

2. Miért támadta meg a merénylő a rendőrt?

  • Elmenekülés: A merénylő valószínűleg menekülni akart, és úgy látta, hogy a rendőr akadályt jelent ebben.
  • Hirtelen reakció: A támadó talán impulzívan cselekedett, miután kiszabadult a fogásból.
  • Ellenséges érzületek: A merénylő talán eleve ellenséges érzületeket táplált a rendőrök vagy a hatóságok iránt.
  • Önvédelem vagy pánik: Lehet, hogy a támadó pánikba esett és ösztönösen reagált, amikor egy rendőr megközelítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr4518420167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.06.03. 20:31:15

Nem értem, már az M.I. is ilyen ostoba?

1. kérdésre a válasz:
Mert ha a merénylőt teperi le, akkor kirúgják az állásából rasszizmusért, mert ebben az esetben nem lett volna áldozat, így bizonyítani sem tudta volna, hogy ez egy gennyes bűnöző, akit a világra sem lett volna szabad hozni, nem hogy jogokat biztosítani neki.

2. kérdésre a válasz:
Előre megfontolt szándékkal cselekedett, mert különben mennyire valószínű, hogy egy sima köztéri sétára felfegyverkezve induljon valaki? Eddigi tapasztalatai szerint ez megengedhető, mert csak a vizsgálati fogság idejére viszik be, utána a nehéz gyerekkorára való tekintettel ki fogják engedni. Kicsit elszámította magát, mert lelőtték, de neki így is jó, mert mártírrá vált. A rendőrt hamarosan ki fogják rúgni az agyhalott jogvédők hathatós követelőzésére, a tőbbi szemétláda meg kapott egy receptet, hogy hogyan kell megmártírosodni.

Deansdale 2024.06.04. 08:50:38

@F.M.J.: A migráns túlélte a lövést, kórházban van. A rendőr halt meg. Tényleg az az érdekes kérdés, hogy milyen megfontolásból az áldozatot teperte le és nem a merénylőt, mert ha valamilyen politikai/ideológiai oka volt, akkor sajnos azt kell mondjam meg is érdemelte. Őket ugye "széljobb" rendezvényre vezényelték ki, ő meg lehet hogy el is hitte, hogy azok ott nácik, és egy zűrös helyzetben egyből a nácikat kell leteperni, nyilván.

Ugyanakkor az is lehet, hogy számított a többi rendőr segítségére, és mögötte állt is egy rendőrnő amikor ez a faszi a "nácira" vetődött, lehet azt gondolta az majd a merénylőre ugrik, de a nő inkább megijedt és elszaladt. Van erről videóelemzés a twitteren, ha még nem törölték. Ez esetben "csak" sunyi vagy hülye volt a rendőr csávó, mert ő a fegyvertelen áldozatot választotta, hogy a késes támadóval szenvedjenek mások...

Amúgy akit a rendőr letepert, az kapott már előzőleg 2 késszúrást, és a g*ciputtony német rendőrök nem segítséget nyújtottak neki, hanem elkezdték megbilincselni. Azért az ott van, bakker, hogy megpróbálsz megállítani egy késes merénylőt, kapsz 2 szúrást, ott vérzel a földön, és a rendőrök nem azt nézik, hogy hogyan tudnának segíteni, hanem letartóztatnak, mert szerintük "náci" vagy.

gigabursch 2024.06.04. 13:25:08

Most leginkább azon gondolkodom, hogy hogyan hangzott el a monológ "Az Ír" címá filmben.

Ha kést rántanak - támadsz, ha pisztolyt emelnek rád - elmenekülsz.
Talán így.

Visszatérve az esetre:
Sajnos még lesz pár eset, mire rádöbbenek, hogy először lőni kell, aztán lehet kérdezősködni

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.06.04. 20:53:41

@Deansdale: Nem tudtam, hogy túléte a rohadék, csak azt tudtam, hogy lelőtték. Persze az is megérne egy misét, hogy hogyan célozhat ilyen közelről ilyen gyatrán egy rendőr, de talán a megoldás az alábbiakban van.

Ez a szerencsétlen úgy nőtt fel, hogy már gyerekkorában is rendőr akart lenni. Kijárta az iskolákat, megtanulta a szakmát, és egyszerűen nem ért máshoz. Kénytelen rendőr lenni, mert csak ennek a foglalkozásnak a fogásait ismeri. Márpedig a családról gondoskodni kell, és ha nem akarja, hogy a feleségét és a gyerekeit ezek a szemetek zaklassák, amíg ő a letöltendőjét üli, mert fenntartotta a rendet, akkor kénytelen az elmeroggyant narratívákat kiszolgálni a kapott parancs szerint. Más kérdés, hogy én már rég leszereltem volna, de nem tudhatjuk, hogy egy ilyen hülye világban mi motivál valakit, aki elvileg azért lenne, hogy a normális embereket megvédje. Mit várjunk tőle? Rendőr.

@gigabursch:
www.youtube.com/watch?v=-r1FbCRXm8w

gigabursch 2024.06.05. 08:57:21

@F.M.J.:
Jól ismerem.
Kiváló érettségi tétel lenne... történelemből

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2024.06.05. 11:49:49

@gigabursch: Együtt oktatva az "Antikrisztus és a pásztorok"-kal. Persze ahhoz már kellene tudni olvasni is, azt meg jól lehetne gyakorolni a "Csaba" regényen. Hiába no. Wass egy zseni volt.
süti beállítások módosítása