European Phalanx

A nagy nevek a porba hullnak

2016. augusztus 21. - megamovieboy

obama_arabian.jpg

 Volt egyszer egy európai világkép, amiben világos volt ki a jó és ki nem az. A jók közé tartozott a német kancellár, az amerikai elnök, a pápa, az ENSZ főtitkár, az EU vezetősége és még persze mások is. Ma ezekben az emberekben leginkább a migránsok beözönléséért való kiállás a közös. Érvet nem mondanak, vagyis amit eddig mondtak azok hazug volta már beigazolódott, mint a jó munkaerő lesz a migránsokból, meg a terror elől menekülnek. Érvek helyett szidalmat, fejmosást kapunk tőlük, azt állítják mi Európaiak vagyunk a rosszak és bűnt követünk el a 'békés' jó közel-keletiek ellen. Ezek az emberek valamiféle tükörországban élnek, ahol a jobb a bal, a jó a rossz, a béke a háború. Ez már egészen orwellinek hangzik, sőt az is.

 Nézzük egyenként a személyüket! Talán a legnagyobb csalódást, a már előre Nobel békedíjat kapott Barack Obama elnök ténykedését övezi. Ez az ember a vezetője annak az országnak, mely Irak lerohanása után katasztrofális politikával megágyazott a világ legnagyobb terrorszervezetének, mely aztán szinte kardcsapás nélkül vette birtokba Irak déli részét, szert téve olajvagyonra és legalább 8.000.000 adófizetőre. Jól fialó befektetés volt ez az USA Perzsa öböl környéki arab szövetségeseinek. Irakból csaptak át a terroristák Szíriába, kirobbantva egy olyan háborút, melyben már 8.000.000 ember menekült el az országból. Senki ne gondolja, hogy itt csak pár lelkes dzsihadista szerencséjéről van szó! A szír hadsereget, mely légierővel, páncélosokkal és tüzérséggel is rendelkezik, azaz egy komplett hadsereg, nem lehetett volna ennyire megszorítania az Iszlám Államnak külső segítség nélkül. Feltehetően a támadók legalább akkora erőforrásokkal rendelkeztek, mint a szírek maguk. Mivel Szíria egy jól működő országnak számított a térségben, az ellene felhasznált erőforrások meglehetősen nagyok lehettek. Miközben zajlottak a harcok Szíriában az amerikaiak mindössze a török, azaz a NATO határ védelmére szorítkoztak a kurd fegyveresek megtámogatásával és tétlenül nézték a terroristák előretörését. Óh, bocsánat, egyáltalán nem nézték tétlenül! Kiképeztek és felfegyvereztek 'mérsékelt' iszlamistákat (az vajon milyen lehet?), akik utána jobbára beálltak a 'radikális' iszlamistákhoz. Végeredményben az USA képezte és fegyverezte fel a szír kormány ellen harcoló terroristák egy részét. Ezt a Pentagon hivatalosan is elismerte. A méréskelt lázadókról már régebben is az volt a hazai kommentelők véleménye, hogy ugyanazt teszik, mint a radikálisok, csak nem kerül fel az internetre. Ez be is igazolódott a tízéves kisfiú lefejezésével. Az USA kénytelen volt elismerni, hogy a lefejezős csapatot pénzzel támogatta. A hidegháború idején is volt jó pár szerencsétlen húzása az amerikaiaknak, de ilyen pusztítást a vietnami háború óta nem tudtak elérni. Ez után a  rombolás után, kijelentik, hogy összesen 30.000 közel-keletit fogadnak be. Nekünk magyaroknak az automatikus kvóta alapján már tavaly jutott volna 12.000 'menekült'. Ez a két ország között elég aránytalan elosztást jelentene. Végül itt jön a poén, hogy annak az országnak a vezetője, mely mindezeket elkövette, szólítja fel Európát a befogadásra. Nem a segélynyújtásra, hanem kifejezetten a befogadásra. Az ő sarukat kellene nekünk takarítani. Elképesztő. Nem is hallani, amerikai segélyekről a térségben. De mi meg fogadjuk be őket. 

 A másik nagy név a pápa. Valaha Európa ura volt, királyokat irányított a vallás hatalmával. Annak idején még a pápa szervezte az iszlám dzsihád megállítására tett kísérletet. A ma már annyira megvetett keresztes háborúk adtak kétszáz évet Európának. Ez lehetőséget adott arra, hogy Magyarország ne kerüljön teljesen iszlám elnyomás alá, hogy Bécset ne tudják elfoglalni, ezzel megvédve Európa többi részét. Ha nincsenek a szentföldi háborúk, akkor lehet az öreg kontinens ma kalifátus lenne, az iszlám világ egy kis szeglete. Sosem jött volna el a felvilágosodás, a demokrácia és liberalizmus sem lett volna. A nagy felfedezések sem következtek volna be és lehet Amerikában még mindig indiánok viaskodnának egymással a prérin. Emlékezzünk csak vissza a közelmúltra, mikor XVI. Benedek pápa egy bizánci uralkodótól mondott idézete miatt egyből a muzulmánok kereszttüzébe került!* Nem valószínű, hogy Benedek pápa a muzulmánok szakmányban történő befogadása mellett kardoskodott volna. Ezek fényében elég különös, hogy ő lett az első pápa aki lemondott. Ilyenre eddig nem volt példa. Pedig neki egyetlen főnöke van és eddig akkor ért véget a szolgálat, mikor a főnök magához szólította és nem előbb. Úgy látszik nem kellett Benedek, hanem jött Ferenc aki muzulmánok lábát mossa, a papokat meg migránsok befogadására szólítja fel. Valamiféle kifacsart logika alapján hivatkoznak Jézusra, hogy azokat fogadjuk be, akik a kommunisták mellett Jézus tanításainak legnagyobb ellenségei. Muszlimokkal szemben még a tartsd oda a másik orcádat elv sem tud működni, mert ha már elvágták az ember torkát, akkor nem tudja a másik torkát is odatartani nekik, amit mellesleg szintén örömmel vágnának el. Itt kell megemlítenem, nekünk az lenne a kötelességünk, hogy abból az őrületből, ami ma a közel-kelet, kiválogassuk és befogadjuk a megmentendőket! Sajnos a többségük nem az. Emlékeztetőül, Irakban is választhatták volna a demokráciát, de inkább az IS mellé álltak. Ugyanígy Szíriában. De Egyiptomban szintén ez a helyzet, csak ott a Muszlim Testvériségnek hívják őket. A közel-kelet demokratikus szavazáson az iszlám diktatúra mellett tenné le a voksát. Értelmes ember ilyeneket demokráciába nem invitál meg. Még és főleg Jézus nevében nem. Ennyit a jelenlegi pápáról, aki semmit nem tesz a nigériai, Fülöp-szigeteki, vagy a közel-keleti folyamatos iszlám támadásoknak kitett keresztényekért, de a muzulmánok beáramlásának lelkes híve.

 Nekünk európaiaknak is van sarunk a saját vezetőink miatt. A gondok legfőbb forrását jelenti a részünkről Angela Merkel. Róla pár évvel ezelőtt még sokan azt gondolták, a demokrácia egy ha nem is túl fantáziadús, de legalább szorgos katonája. Ma inkább az IS európai helytartójaként funkcionál, aki hangyaszorgalommal munkálkodik a kontinens destabilizálásán. Hatalmas érdemei vannak a német szélsőjobb felfuttatásában, a  terroristák beengedésében, Görögország és Olaszország meggyengítésében. (Ők kulcsországok a migráns áradatban.) A német lakosság biztonságérzetének csökkentése is jól jöhet még a terrorszervezeteknek később. És mindeközben váltig hajtogatja, a migránsokkal nincsen gond. Meg vagyok győződve róla, túl sok szocialista levegőt szívott magába még Honecker alatt, mással nem nagyon tudom magyarázni a sajtó feletti diktatórikus kontrollját, hogy a híreket a német sajtó elhallgatja, vagy elferdíti. A Merkel címszó alá tartozik Juncker és Schulz, a kvótamechanizmus apostolai, a nemzeti szuverenitás esküdt ellenségei. Értve itt demokratikus államok nemzeti szuverenitását. Érdekes módon eszükbe sem jut a kvótát kiterjeszteni az Egyesült Államokra, úgy látszik az USA szuverenitása előrébb való, mint az általuk vezetett EU államainak szuverenitása.

 Végül a kis jelentőségű, de mégis a világ népeinek egyetlen összefogó politikai intézménye az ENSZ is érdekes dolgokat produkál. Természetesen szerintük is Európa legfontosabb kötelessége a menekültek befogadása. Kissé ugyan árnyalja a képet, hogy az emberjogi bizottság vezetését Szaúd-Arábia kapta meg, mert ugyan ki tudhat többet az emberi jogokról, mint a vahabitizmus szülőhazájának elnyomó uralkodói családja. A lefejezések, a keresztre feszítések és a nők elnyomása bizonyítja, pontosan ismerik az elnyomás minden csínját-bínját . Ha emberjogból ilyen alaposan felkészült ország mondja meg, hogy a hozzá hasonló szőrű muzulmánokat kinek kell befogadnia, akkor kutya kötelességünk megfogadni az utasítást.

 Ők lennének a migráns támogató szupercsapat. És ezek után mondják még Magyarországon ellenzékiek, hogy azért kellenek a migránsok, mert, mert Orbán és csak. Ennyi az indok. Hát hol van a fentebb említettekhez képest a mi Vityánk? Obama háborúzik a közel-keleten, nem Orbán. Merkel kényszeríti a németekre a migránsokat, nem Orbán. Szaúd-Arábia az elnyomó hatalom és nem Orbán. Na jó, a pápához inkább nem hasonlítom. :D  (Nem mintha Orbán egy hibátlan lovag lenne, de pont azok nem néznek a körmére, akiknek ez elvileg az érdekében állna, tehát ők szintúgy nem hibátlanok.)

 Még ha azt is hinném, hogy ide is kell ezer vagon migráns, akkor is látnám, hogy ezek a támogatók nem megbízható, vagy szavahihető személyek és elgondolkoznék, ha ezek a gyanús alakok migránspártiak, akkor nem keveredtem-e rossz társaságba?

Persze inkább azt gondolom, hogy Európa nyugati fele a polgárháború szélén egyensúlyoz és azok kapnak most bőséges erősítést, akik annak kirobbantásán fáradoznak.

 

*a wikipedia nyomán:

 2006. szeptember 12-i regensburgi beszédében egy középkori uralkodót (II. Manuél bizánci császár tudós bizánci császárt) idézve azt mondta, Mohamed próféta csak gonosz és embertelen dolgokat hozott a világnak. XVI. Benedek azóta többször bocsánatot kért ezért a muszlimoktól.[20] (A beszéd félreértelmezett része: „…meglepő számunkra, hogy a császár milyen nyerseséggel fordul beszélgetőpartneréhez a központi kérdéssel, amely általában a vallás és az erőszak közti összefüggésre vonatkozik: »Mutasd meg nekem, mi újat hozott Mohamed, és csak rossz és embertelen dolgokat fogsz találni, mint az a rendelkezése, hogy az általa hirdetett hitet karddal kell terjeszteni«. Miután a császár ilyen súlyosan fejezte ki magát, aprólékosan elmagyarázta az érveket, miért esztelen dolog a hit erőszakos terjesztése. Az erőszak ellentétes Isten lényegével és a lélek lényegével..."[21] A beszéd jegyzetekkel közzétett változatában ez a mondat így olvasható: „… meglepő számunkra, hogy a császár milyen nyerseséggel, számunkra elfogadhatatlan nyerseséggel fordul beszélgetőpartneréhez."[22])

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr3711069674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása