European Phalanx

Az angolszászok nem tanulnak

2022. október 12. - megamovieboy

david_pressman.jpg

David Pressman leendő budapesti amerikai nagykövet Fotó: telex.hu

 Már jóval előbb megvolt ez a poszt, de gondoltam adjunk neki egy esélyt, ha már minisztériumi szinten lett elmagyarázva, hogyan is illik viselkedni, ha valaki nem gyarmattartó kiskirálynak akarja előadni magát. Nem sikerült megugrania a lécet, amiben annyi a jóság, hogy nem kell átírnom a poszt címét. A megalakult első parlamenti LMBTQ képviselői csoport egyértelműen Pressman keze munkáját dicséri, bár hivatalosan ők ezen már egy éve dolgoznak. Azon dolgozni egy évig, hogy kiálljanak egy szivárványos zászlós performanszra kis túlzásnak hat, igaz a baloldal a szétbukott összefogáson tíz évet gürizett. :D A csoport célja, hogy hidat építsenek a civil szervezetek felé. Igaz azt is mondták, hogy a csoport velük együttműködésben indult. Gondolom a hídépítésen leginkább az alapítványi pénzek becsatornázását lehet érteni.

 A másik lépés, ami már egyértelmű Pressmantól, hogy Orbánt Biden követésére szólította fel, bár ez inkább fricska akart lenni. Nyilván ő is tisztában van vele, hogy nincs értelme olyat követni, aki maga sem tudja merre megy. Az összkép ezek után olyasmi, hogy egy olyan jól fizetett ügynökről van szó, aki nemcsak, hogy a háttérhatalom woke propagandát kifizető helyekről jött, hanem olyan troll, aki még élvezi is ezt a tevékenységet. Számára a légüres tér a tökéletes hely, szépen elvégzi az utasításokat, felnyalja érte a pénzt, aztán két-három éven belül mehet Isten áldásával a kiérdemelt jutalomért. Az ilyenek meg sem érdemelnék Budapestet, ami amúgy is diplomáciai körökben jutalomnak számít. Ott van Hadházy, aki szomorú, búbánatos fejjel végzi a megrendelt performanszokat és nem pedig vicces csínytevésként fogja fel, mint azt a megbízói teszik. Eddig a bevezető, nézzük mit írtam eredetileg!

 Még emlékszünk Gareth Southgate szavaira,, hogy ők a letérdeléssel tanítják a többi népet és eszük ágában sincsen abbahagyni, amíg azok meg nem tanulják azt, amit az angolok a fejükbe akarnak verni. Lett ebből egy oda-vissza vereség, amiből az egyik otthoni történelmi rekord bukta a magyaroktól. Azt gondolnátok, hogy tanulnak belőle. Sőt, egyes angol hozzászólók felvetik a lehetőségét, hogy talán mégsem jó ötlet. Az angol büszkeség az nem hátrálhat, az olyan, mint a könnyűlovasság támadása az ágyúk ellen, amiből hőskölteményt faragtak. Nálunk is előfordult ilyen, de nem láttunk benne semmi extrát. Gondolnánk, hogy az amerikaiak az angolok feljavított változata és nem akarnak kéretlenül okítani... talán így van, de a woke propagandistáknál biztosan nem. Márpedig az amerikai adminisztráció erre épül.

 És itt van nekünk a drága új Biden adminisztráció által ránk testált új nagykövet. Eleve nem jósolok neki sok jövőt, ahogyan a dolgok állnak, két és fél év múlva szépen bukik az egész béna kormányzat és húzhat haza aktivistáskodni. Mert ugye ő egy LMBTQ aktivista. Pont egy ilyen hiányzik ide, amikor elég egyértelműen leszavazták a magyarok az ilyen bajkeverő politizálást a legutóbbi választásokon. De van még más baj is az illetővel. Az amerikai választási kampány idején ő volt az összekötő a baloldali propaganda és a fiatalokat megszólító sztár előadók között. Jól is dolgozott, mert a fiatalok 80 százaléka Bidenre szavazott. A problémák ott kezdődtek, hogy ezen szavazóknak, gyakran első szavazóknak idővel világos lett, egyáltalán nem azt akarják, amit nekik ígértek, vagy az ígéreteket nem tartották be, vagy az üzenetek hamisak voltak. Végeredmény, hogy jelenleg a fiatalok 80 százaléka van Biden ellen. A szokásos történt, a baloldal könnyű szavazatszerzési terepén a fiatalokat szépen lépre futtatták. Aztán most az újszülötteknek leesett a tantusz, hogy kihasználták őket és nem ezt akarták.

 Visszatérve, a nagykövet amúgy komoly baloldali politikai ügyintéző személy, George Clooney 'magyarszakértő' filmszínész-rendező alapítványában is dolgozott, de ennél lényegesebb, hogy az Obama-kormányzatban Madaleine Albright mellett is dolgozott és ENSZ  nagykövet is volt. Szóval egy komoly érdekérvényesítőről van szó. Ez azért megtiszteltetés, hogy a renitens magyarokat ilyen komoly szereplővel akarják megregulázni. Az előzetes tervek, ha jól értem, hogy a 'civil' szervezeteken keresztül gyakoroljanak nyomást Magyarországra. Remélhetőleg, mire valami esetleg kialakulhatna, már véget is ér a kaland! Szijártó Péter már finoman előre üzent neki, hogy aki kormányellenes tevékenységekben vesz részt, azzal nem fognak komolyabb szinten foglalkozni. Ennek az üzenetnek oka, hogy a derék úriember a Kongresszusi meghallgatásán a magyarországi 'problémákról' beszélt, ami meglehetősen szokatlan egy nagykövettől, akinek dolga a hazáját képviselnie és nem a fogadó ország ügyeibe belekontárkodni. Nyilván egy büntetés volt, hogy másfél évig még csak ki sem neveztek senkit, de ha gyámkodni akarnak felettünk, akkor megnyugtathatjuk őket, hogy eddig sem éreztük ennek hiányát.

 Kemény menet lesz egy angolszászt meggyőzni arról, hogy nem dolga tanítani a világot. Ahogyan az egy nem is olyan régi posztban szerepelt, az angolszászokból az emberiség nagyobb részének elege van és alig várják a bukásukat. A népek nem tanulni akarnak tőlük, hanem azt, hogy hagyják őket békén élni a maguk módján! Ezt megértetni velük a reménytelen kategória.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9117894235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.10.13. 13:38:58

Már a neve is beszédes ...
Ritka nagy szarhazi

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.11.22. 11:28:22

@gigabursch: Csak egy pimasz pöcs az amerikai egyesült banánköztársaságokból.
süti beállítások módosítása