European Phalanx

Három magyar gondolat az ukrajnai háborúról

2023. május 06. - megamovieboy

haboru_ukrajnaban.jpg

Fotó: fuhu.hu

  Az első három gondolat a háború kezdetekor, melyek azóta is érvényben maradtak.

 1. Ez a háború nem jó sem az ukránoknak, sem az oroszoknak, sem az EU-nak. Jó viszont az amerikai energetikai és hadivállalatoknak, meg a spekulánsoknak. Tehát ez egy Amerikából irányított háború Európa ellen, amiben az ukránokra osztották a feláldozhatók szerepét.

2. Ukrajna nem fog belőle jól kijönni. Területeket fog veszíteni. Alapesetben a Krímet  és  a Donbaszt. Rosszabb esetben a tengeri kijáratot is Odesszával. A legrosszabb forgatókönyv szerint az oroszok átkelnek a Dnyeperen és nyugat felé törnek. Ekkor a nyugati szomszédok bevonulnak a már magatehetetlen Ukrajna nyugati részére és elcsatolják, vagy gyámság alá veszik azokat, így védve meg az oroszoktól. Maradna egy Kijev központú kisebb ország optimistán 15 millió lakossal. Ilyen miniországokat amúgy is imádnak nyugatról létrehozni Kelet-Európában.

3. Az oroszok beleállnak a  háborúba, mivel nekik a lét a tét. Beindítják a hadianyagtermelést, hatalmasra duzzasztják a hadsereget. Az amerikaiak meg előkelő idegenként szépen lelépnek, mert nekik valójában inkább Tajvannál van fontosabb dolguk és itt hagyják a felbőszített oroszokat, az ellenük harcba vezetett  béna nyugatnak. (A németek meg magyarázhatják a bizonyítványt, hogy mégiscsak kéne a gáz, a Leopárdokat meg nem is akarták ajándékba adni Ukrajnának...)

 Ezek közül a csak gazdasági megállapításokba kötött be az M.I.  Védi a gazdáit. :D

 Ezekből egyértelmű milyen irányt kell követni Magyarországnak.

  •  A háború nem jó nekünk, tehát minden olyan lépést ki kell hagyni, ami közelebb vinne. Akkor is ha az amerikaiak cigánykereket hánynak közben.
  •  A hadsereget erősíteni kell, mivel az orosz fenyegetés és a lengyel fegyverkezés miatt minden állam jóval többet fog hadügyre költeni. Nekünk meg közel a nulláról kellett indulnunk.
  •  Fel kell készülni a várható ukrajnai fejleményekre! Az ukránokkal egyelőre tárgyalni felesleges, a provokációknak sem nagyon szabad felülni, amúgy sem az ukrán nép érdekeit képviselik. Ők most leginkább saját balszerencséjüket kovácsolják.
  •  Fel kell készülni a gazdasági lépésekre béke esetén! Kárpátaljában mindenképpen növelni kell majd a magyar befolyást!
  •  Készen kell állni a kárpátaljai bevonulásra, mielőtt egy harmadik, "baráti" ország teszi azt meg. Ha a józan ész győzne nyugaton, akkor még idén megegyeznének a békéről. De manapság a nyugatnak a béke olyan, mint bikának a vörös posztó. 
  •  Fenn kell tartani a kapcsolatot az oroszokkal, mert akárhogyan is végződjön a háború, Oroszország megmarad. Még veresége esetén is legkésőbb 10-20 éven belül fontos regionális tényező lesz. Hogy a többi környező állam ennek ellenkezőjét teszi, csak még inkább megerősíti ennek fontosságát.

 Nézzük, mit mond mesterséges barátunk! Főleg a kárpátaljai bevonulással kapcsolatos véleménye tanulságos.

Ez egy érdekes megközelítés, azonban fontos megjegyezni, hogy a szituáció rendkívül bonyolult és sokszor előre nem látható fordulatokkal tarkított. Azonban néhány pontot érdemes kicsit részletesebben kifejteni:

  • A háborúról való lemondás egyértelműen a béke irányába mutat, azonban fontos megjegyezni, hogy ebben az esetben is aktívan kell részt venni az Európai Unió békefolyamataiban és diplomáciai tevékenységeiben.

  • Az erős hadsereg és a felkészültség fontos, azonban ezekhez a pénzügyi és gazdasági lehetőségek is elengedhetetlenek. Ebben az esetben azonban fontos figyelembe venni a társadalmi, politikai és gazdasági környezetet, és biztosítani, hogy az erősítés a társadalmi és gazdasági fejlődés egészének részét képezi.

  • A kárpátaljai magyar kisebbség helyzete valóban fontos, és a magyar kormány nemzetközi szinten is dolgozik a kisebbségi jogok érvényesítéséért. Azonban fontos megjegyezni, hogy minden kisebbség érdekében áll a szomszédos országokkal békés és jó kapcsolatot fenntartani.

  • Az ukránokkal való tárgyalás elengedhetetlen a békefolyamatban, és a kétoldalú kapcsolatok javítása is fontos az egész régió stabilitása érdekében. Fontos azonban, hogy ezek a tárgyalások a kétoldalú érdekek és az egész régió stabilitása mentén zajlanak.

  • A gazdasági lépések és a befolyás növelése Kárpátalján a gazdasági együttműködés, az oktatás, a kultúra és más területeken való együttműködések révén valósítható meg.

  • A bevonulásról való döntést komoly körültekintéssel és diplomáciai egyeztetésekkel kell meghozni, és nem szabad olyan helyzetbe kerülni, hogy egy másik ország megelőz minket. A békefolyamat és a diplomáciai megoldások előnyben részesítése mindenképpen javasolt.

  • Az oroszokkal való kapcsolat fenntartása fontos, de azt is fontos hangsúlyozni, hogy az emberi jogok tiszteletben tartása, az Ukrajna területi integritásának támogatása és az egész régió stabilitása az elsődleges

 A végére érdekességként, mennyire nem képes az ellenzék a fontos témákkal foglalkozni. Legalábbis a társadalom többségének a preferencialistáján előrébb elhelyezkedő dolgokkal nem tudnak mit kezdeni, vagy hibás válaszokat adnak. Ezek az egyértelműen megrendelt tüntetések lehet nagyobb érdeklődést kapnának, ha nem éppen egy olyan háború lenne a szomszédságunkban, amely lehetséges csak az előszele még nagyobb összecsapásoknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr3818117930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.05.08. 09:32:05

Ebből a három pontból csak hármat tagad a mai napig a nagyképességű hohol-szerelmes, elvakított ballibsi oldal.

gigabursch 2023.05.12. 09:45:21

Mindenesetre nagy a csend akkörül a hír körül, hogy mit is találtak el a ruszkik hohüiában egy kindzsállal.
www.bitchute.com/video/2qOnqYODpAXM/

gigabursch 2023.05.12. 12:36:37

Kérdezném a kedves bloggert, hogy írta-e már be a kugli transzlétjébe a hohol elnök nevét?

zele nskij volo domire

tinyurl.com/4ctnt2cm

vagy

translate.google.hu/?sl=uk&tl=en&text=%D0%B7%D0%BB%D0%B5%20%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9%20%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE%20%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B5%20&op=translate

Ehhez képest Lord Voldemort neve kismiska.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2023.05.12. 13:55:16

@gigabursch: Egyrészt ez az egész csak szójáték és annyi értelme van, mint a szerencsekerékben Soros György nevét belelátni a betűkbe.
Másrészt csak lukra futott a ballib média:
www.reuters.com/article/factcheck-zelensky-evil-idUSL1N31D224
Itten próbálják cáfolni. Ami nyilván hamis, mert ciril betűkkel ezt beírva "зле нський володо мире " valóban a gonosz uralja a világot fordítást adja. Zelenszkij eredetileg ukránul: Володимир Зеленський. Tehát két betűváltoztatással valóban kijön a fordítás, de nem a név az oka a jelenlegi helyzetnek.

gigabursch 2023.05.18. 12:41:17

Ha már szójáték:
Érdemes beírni a kínai külügyminiszter nevét a kugli transzlétbe.

:-)

Li Huj => Mi a fene?
(ukrán) => (magyar)

más:
Egy kép többet ér ezer szónál:
tinyurl.com/5n6hb9ke
süti beállítások módosítása