European Phalanx

Ajjaj, Gyurcsány megint megfejtett valamit: Orbán

2023. október 09. - megamovieboy

  Gyurcsány Ferencnek ismét sikerült vak ember módjára párhuzamot vonni, ami úgy lehetséges, hogy a kusza vonalakat egymás mellé hajlítjuk.

 Most éppen az orosz-ukrán és az izraeli-palesztin konfliktust sikerült egy kalap alá vennie. Mivel összesen két dologról van szó, ezért csak kettőben tévedhetett.

 A két megtámadott ország közül Izraelben a nép ellenőrzi a hatalmat. Az ukrán nép szerencsétlenségére nekik ez még nem sikerült. A szovjetek után az oligarchák, majd az amerikaiak kezébe került a hatalom. Jelenleg Zelenszkij elnök a saját és az amerikai érdekek között egyensúlyoz.

 A támadó felek összehasonlításához meg nem kell semmiféle elemzés, mert egy kalap alá venni iszlamista terroristákat és Oroszországot, 80-as IQ felett lehetetlen. 

 Nyilván Gyurcsány ebben az esetben is a saját politikai pecsenyéjét sütögeti, így etetheti híveit abszurditásokkal. A hozzászólásokat elnézve, sikeresen talált magának néhány bólogató Jánost, kiegészítve pár összeesküvés elmélet gyártóval.

 Amúgy az Izrael-Ukrajna párhuzam helyett inkább az Ukrajna-Palesztina hasonlóság áll fent. Gondolok itt az ukrán szabadcsapatok garázdálkodásaira, még az orosz támadás előtti időkből.

A végére megemlítem,  felesleges Gyurcsánytól megkérdezni, hogy mégis, hogyan gondolja a béketárgyalásokat egy terrorszervezettel?

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr918230579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2023.10.09. 04:50:30

Annak idején, vagy harminc éve Rabin és Arafat meg tudták oldani, hogy végre béke legyen.
Tudjuk mi lett az ára.

Hogy mi terrorszervezet, az sokszor nézőpont kérdése.

Izraelben azért tudja a nép ellenőrizni a hatalmat, mert a nép nagy hányada is zsidó.
Hohóliában viszont csak az oligarchák és az állami tisztviselők...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.10.09. 18:28:20

@gigabursch: Lehetséges lenne, hogy azért mennek haza tömegével az izraeli fiatalok a támadás hírére önkéntesnek, mert magukénak érzik az országot, és azért menekülnek ezrével az ukrajnok, mert sz@rba se vették őket amikor épp nem volt rájuk szükség? Micsoda meglepő fejlemény?! Ha viszont így vonunk párhuzamot, akkor ugye valami egészen más kép alakul ki.

gigabursch 2023.10.09. 20:24:27

@F.M.J.:
Nézzük meg a kérdést egy kicsit messzebbről és realistán

Az izraeli demokrácia ismertetői (a teljesség igénye nélkül):
- kisebbség elnyomása
- apartheid rendszer
- nők sorkatonai szolgálata két évig
- totális korrupció
- bárki bármilyének gátlástalan lerombolása
- bírósági ítélet nélküli bebörtönzések
- vallási felekezetek erőszakos elnyomása
- kb 250 db ENSZ határozat semmibevétele
- illegális telepesek illegális betelepítése olyan területre, amihez semmi köze
- stb.

Még annyit érdemes hozzátenni, hogy az a hasonlat, hogy Gáza egy börtön, egy politikai börtön, ahol az ott élők összes bűne az, hogy nem zsidó és szerette a szülőföldjét és ebben a politikai börtönben egy börtönlázadás tört ki.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2023.10.10. 07:12:54

@gigabursch: Elgondolkodtató felsorolás, és bár néhány szó itt-ott cserélendő, épp ráillik az EU-ra is, de ha jobban megvizsgáljuk tökéletesen illik az USA-ra is. Az is hozzá tartozik a történethez, hogy bizonyos józan belátás és kellő intelligencia esetén elég lett volna katonai célpontokat támadni, esetleg a védelmi rendszer neuralgikus pontjait megsemmisíteni, hogy kikényszerítsenek engedményeket. Ide tartozik még, hogy evvel az akcióval, mármint a civilekkel szembeni brutalitással maguk ellen fordították a fél világot. Az oroszoknak volt annyi eszük, hogy kímélik a civil életeket, ezért a világ kétharmada nekik drukkol. Azt is figyelembe kell venni, hogy nincs ember, aki értené hogy pontosan miről van szó, ki ütött először, vagy vissza, vagy egyáltalán mi számít ütésnek. Hamarosan mindenki "szakértővé" válik, és beszél össze-vissza.

Másik ami eszembe jut. Egy barátom tálalta mint viccet, de igaz. Párbeszéd.
- Nem értem a közel-keleti helyzetet.
- Várj, megmagyarázom!
- Megmagyarázni én is tudom, az a baj, hogy nem értem.
süti beállítások módosítása