European Phalanx

Célok és akadályok

2015. november 10. - megamovieboy

union_flag.jpg 

Szabadság. Demokrácia. Béke.

 Szabadság, hogy minden ember a lehető legjobban kiteljesedhessen. Korlátok csakis a személy és a társadalom védelmét szolgálják és legyenek csakis a legszükségesebbek.

 Demokrácia, hogy minél több ember tudjon hozzáadni értéket a társadalomhoz. Ne legyenek kasztok, politikailag elnyomott osztályok. A társadalmi előmenetel legyen nyitott mindenki számára.

 A béke a folyamatos fejlődés alapja, szolgálja a társadalom és a személy védelmét, jólétét, gazdagságát.

 A szabadságjogoknak van határa, bár nem éles, de mégis lényegesen különbözik mind a diktatúrától, mind az anarchiától.

 A demokráciában is van elnyomás. Mint minden egyéb társadalmi rendszer , a demokrácia is elnyom minden kezdeményezést mely ellene irányul, vegyen az fel bármilyen legális formát is. 

 A béke megőrzésének az eszközei lehetnek békétlenek. Támadás ellen jogos a védekezés, végső esetben a támadó megsemmisítése. A támadás elleni védekezés nem lehetőség, hanem kötelesség.

 Az Európai Unió szabad, demokratikus és békés. 

 Aki a szabad, demokratikus, békés együttélés lehetőségeit ki akarja használni, annak be kell tartania a szabályokat. Nem lépheti túl a szabadságjogok határait. Nem léphet fel a demokrácia ellen sem politikailag, sem erőszakkal.

 Hibák a rendszerben.

1. A szólás szabadsága bár adott, de pénzzel, hatalommal el lehet érni bizonyos üzenetek szinte kizárólagos terjesztését, más vélemények elhallgatását. 

 2. A hatalom birtoklása nem egységes. A világ javainak fele a világ népességének egy százalékának a kezében összpontosul. Gyakran előfordul, hogy ezeket a javakat úgy fordítják maguk hasznára, hogy a többségnek ezzel kárt okoznak.

3. Az igazságszolgáltatás csak elvileg egyenlő, a gyakorlatban nagyobb hatalommal könnyebben kijátszható.

4. A politikában is érvényesül a hatalommal bírók csoportjainak befolyása, a pártok a támogatásuk nélkül nehezen juthatnak hatalomra.

 A blognak nem célja mindenféle 'gyíkemberes' összeesküvésekkel való foglalkozás. Kifejezetten a tények kerülnek elemzésre, nem próbáljuk a nem látható mozgatórugókat kitalálni. (Persze néha nem lehet kibírni, de igyekszem.)

 Akadályok:

 A politikai korrektség elvileg a személyek, társadalmi csoportok védelmére való, de lehetséges vele személyeket, csoportokat ellehetetleníteni, vagy antidemokratikus, elnyomó, agresszív személyeket, csoportokat támogatni.

 A vallás minden ember saját személyes hite, meggyőződése, vagy ezek hiánya. Gyakran jellemző rájuk irracionalizmus. Ennek ellenére a demokratikus jogok közé tartozik a szabad vallásgyakorlás. A demokráciával ellentétes, mikor egy vallás az ellenségének tekinti a többi vallást, vagy a demokratikus társadalmi rendet. Tehát lehetséges olyan vallás, mely nem elfogadható a demokráciában.

 Egyházak a vallásos emberek csoportjai, meglehetősen privilegizált jogokat élveznek, melyekkel egyéb csoportosulások nem rendelkeznek. Ez erősen antidemokratikus, liberalizmus előtti anakronizmus. Jelen pillanatban a vallásokkal szemben gyakran nem lépnek fel, még ha a demokráciával állnak is szemben. Az egyházak által elkövetett személyes szabadság elleni tettek ellen is nehézkesen lép fel az igazságszolgáltatás, de legalább a konkrét agresszív cselekedetekért felelniük kell.

 A legnagyobb anyagi hatalommal rendelkező személyeknek lehetőségük van a demokratikus választási folyamatokat kikerülve, úgy manipulálni országok vezetését, hogy azok a saját polgárainak meggyőződése ellenére tegyenek meg bizonyos lépéseket. Mivel a világhatalom pár ország vonzáskörzetére bontható, elegendő ezeknek a kulcs országoknak a vezetését befolyásolni, hogy 500-1000 millió ember akarata ellenére döntsenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr628067036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sakkosfx 2016.01.15. 11:35:57

Nemcsak egy út vezet a cionizmus céljainak eléréséhez, akkor miért csak a sehová vezető utat használják? Hisz ismerik az emberi gondolkodás relytelmeit, de eszükbe nem jutna használni miért? És miért fontosabb az egójuk a józan észnél? Vegyék figyelembe a multat mely sok zsidó halálát okozta! Ha a kemény irányítók máskép döntenek a zsidók azt is elfogadják! Sőt! Minden rsszból sok millió életet meg kimélnének! Vannak olyan törekvések amit a nagy többség is elfogadna!
süti beállítások módosítása