European Phalanx

Mégsem inog Gyurcsány kártyavára

2021. szeptember 22. - megamovieboy

house_of_cards.jpg

 A Netflix Kártyavár című sorozatának főszereplői

 Itt megkövetem az olvasókat, hogy egy nemrégiben írt posztban esélyt adtam a nem totálisan baloldali jelölteknek is az előválasztáson. Mentségemre szóljon, hogy nem tudom elképzelni a baloldali szavazók kemény magjának szellemi mélységeit. Ők azok, akik képtelenek megérteni, hogy Gyurcsánnyal nem fog menni. A progresszív médiának csak be kell lengetni, hogy na most aztán legyőzzük a patást és már masíroznak is Gyurcsány alá a szavazóik. Számukra felfoghatatlan, hogy Gyurcsánnyal nem lehet nyerni. Ő nem a győzelem, hanem a vereség letéteményese, avagy klasszikusan, ha Gyurcsány nem a megoldás része, akkor ő a probléma. Ezt az evidenciát a baloldali polgár megfordítja és azt mondja, hogy a probléma a megoldás része, hiszen nélküle nem lenne mit megoldani. 

 Az ő nézőpontjukból úgy látszik: minden baloldali jelölt jó, csak azt kell eldönteni melyikük tudja jobban legyőzni Orbánt. Eszükbe sem jut, hogy nem kellene olyanok mögé beállni, akik elriasztó hatással bírnak. Már ki lettek elemezve röviden a jelöltek, de azért még lehetne pár szót vesztegetni rájuk.

 Márki-Zay bár képes önálló gondolkodásra, ugyanakkor gyakran teljesen zavart a világnézete. Az MSZP-vel összeállni semmilyen mérték szerint nem jó ötlet. A legértelmesebbnek látszó jelölt is ilyen alapvető butaságot csinál, ezzel eleve ki is ejtette magát

 Karácsony Gergely nagy esélye, hogy komoly globalista összefogás áll mögötte. Talán valamilyen fiktív karaktert ráaggatnak, amivel jobban eladható lesz. Nem lehetetlen a dolog, pl. úgy néz ki, Trudeau cukiskodással megint behúzta a kanadai választásokat. Ez a mód az egyetlen esélye Karácsonynak, meg hogy az Orbán elleni vitára jól felkészítik.

 Jakab Péter eddig ügyesen kerülte el, hogy koherens, logikus mondanivalóval kelljen előállnia. A Jobbikban kötelező történész szemlélet elvileg jól jöhet neki, de a gyakorlatban, mikor visszaszólnak, csak néz mint a riadt macska.

 Fekete-Győrt már teljesen leírták a saját táborában is. Ő tényleg csak dísznek van ott, hogy kilegyen a létszám. Persze lesz még feladata Karácsony felmagasztalásában a későbbiekben.

 Dobrev Klára nem tud hibázni. Biztosan továbbjutó a következő fordulóba és ott végre visszaléphet Karácsony javára, az eredeti Gyurcsány terv szerint. Az áldozata még nagyobb lesz, ha Karácsony előtt végez. Egyetlen akadály az lenne, ha valószínűtlen módon 50% feletti eredményt  érne el. Rossz nyelvek szerint ekkor sem lenne veszve minden, hiszen az eredményeket az aHang felügyeli, mely része az OPEN hálózatnak. Ez az a szó, melyről kedvenc amerikai milliárdos honfitársunk jut eszünkbe és tényleg ő áll mögötte, mégis ki más lenne. Tehát, ha a nyugat azt akarja, hogy Karácsony Gergely legyen a kihívó, akkor az magától értetendően fog megvalósulni, szavazás ide, vagy oda.

 Azt azért baloldalon is tudják, hogy Gyurcsány lesz a fő célpont. Már el is kezdték azoknak a bizonyos "sajnálatos eseményeknek" az átértékelését. Progresszív nézőpontból azok a Fidesz ármánykodásának a következményei, amivel antidemokratikus módon akarták megpuccsolni ártatlan miniszterelnökünket. Sőt, az Őszödi beszéd is Gyurcsány Magyarországért való minél jobb szolgálatát készítette elő, csak Orbánék mocskos módon félremagyarázták, pedig a teljes beszédből világosan kiderül Gyurcsány igaza. Talán még tudják cifrázni is ezeket a blődségeket. Az azonban fontos, hogy a fiatalabb szavazók majd fele egyáltalán nincsen képben arról, mi is az a kurvaország, böszmeség, elkúrás, trükkök százai, nem csináltunk semmit, hazudtunk éjjel nappal és este... és ezeknek a magyar embereket sújtó következményeivel.

 Hogy viccesen fejezzem be, itt egy megtörtént esemény a Gyurcsány korszak munkanélküliségtől is sújtott időszakából. Tehát új kolléga érkezik, aki felé az első kérdés a Hogyan kerültél te ide? volt. Ettől meglehetősen megszeppent, ezért barátságosabban tették fel újra. Te kinek a kije vagy? Erre már fellélegzett a friss munkaerő: A főnök unokatestvérének a munkatársának a fia vagyok. Felderültek az arcok: Akkor üdv a csapatban!

 Nos így mentek akkoriban a dolgok, nem álltak lasszós emberek az utcán, hogy egymillás fizetésért lehurcoljanak szakácsnak a Balatonra.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr3616697408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása