European Phalanx

Az ellenzéki választási harc csak most kezdődik

2021. október 18. - megamovieboy

elovalasztas_1.jpg

 Az első forduló továbbjutói, mint Donald Trump, Hillary Clinton és Benie Sanders.

 Néhány váratlan fordulat után a választók harmadának lecserélődésének hála, az első választáson harmadiknak befutó jelölt nyerte az ellenzéki miniszterelnök-jelölt listavezető választást. Aki nem látja, hogy ez bűzlik, annak gondolom a hallásával is problémák vannak. 

Első forduló eredménye

  • Dobrev Klára: 216 248 szavazat (34,84%)
    Karácsony Gergely: 169 434 szavazat (27,30%)
    Márki-Zay Péter: 126 628 szavazat (20,40%)
    Jakab Péter: 87 378 szavazat (14,08%)
    Fekete-Győr András: 21 050 szavazat (3,39%) 

Ebből gondolhattuk volna, ha mindenki újra elmegy a következő fordulóra és betartja az ajánlásokat akkor ez lett volna az eredmény:

  • Dobrev Klára: 303 626 szavazat (48,91%)
  • Márki-Zay Péter: 317 112 szavazat (51,1%)

 Azaz elméletben Márki-Zay győzelme nem lett volna meglepetés, de gyakorlatban a Karácsony szavazók meglehetősen eltérő álláspontot támogattak fontos kérdésekben, így az ő részvételük egyáltalán nem volt garantált, míg a DK országjáró kampánya dübörgött.

Ehhez képest, a következő lett: a második forduló eredménye:

  • Dobrev Klára: 283 677 szavazat (43,29%)
    Márki-Zay Péter: 371 560 szavazat (56,71%)

 Amennyiben igaz, hogy 220.00 új szavazó lépett színre a második fordulóra, akkor több, mint 190.000 szavazó párolgott el. Ők nyilván Karácsony hívei és Jobbikosok lehettek, hiszen Márki-Zay, Dobrev szavazói bizonyára maradtak, ahogyan a biztos választó Momentumosok is. Ez összesen: 363 926. A maradék: 256 812, aminek a háromnegyede lecserélődött. Ez azért fontos, mert az ő döntésük változtatta meg a várható eredményt. Úgy néz ki, Schmidt Máriának igaza van, ezt a választást meghekkelték. Ezekről az új szavazókról az előző posztban írtam.

 Dobrev eredménye a várhatónál 20.000-el kevesebb, de ez természetes a lemorzsolódó Jobbikosok és a második fordulón szokásos kevesebb szavazó miatt, amit szépen kompenzált a DK kampány. Tehát marad Márki-Zay szavazótáborának döbbenetes megváltozásának abszurditása. A húsz év körülieket sikerült elérni a világhálón keresztül. A politikában járatlan fiataloknak tökéletesen bejött, a mindent megígérő határozott hangnem. Mindenkit legyőzünk, új világot építünk stb. Nyilván a politikai újszülötteknek fogalma sincsen a realitásokról, hogy Márki-Zay mögött jelenleg is csak az ellenzék kisebbik része áll, hiszen a nyerő lapok még mindig Gyurcsánynál vannak, várhatóan övék lesz az ellenzéki többség.

 Azok a szalagcímek, hogy ezzel az ellenzék elbukott és most már minden más lesz, nyilván hamisak. Ne ringassa magát senki abban az illúzióban, hogy Gyurcsány ezt annyiban fogja hagyni. Hiszen a konszenzusos jelölt, Karácsony bénázásával kiesett, így az egyezségnek is annyi. A Momentum adta meg kezdőlövést Márki-Zay támogatására, márpedig pontosan tudjuk ki áll mögöttük. Tehát a globalista erőknek van egy Gyurcsány-ellenes jelöltje, aki azért a DK-val is alkut kötne bizonyos helyzetben. A jó választási eredményekért el kell játszaniuk az összeborulást, míg a háttérben egymás jelöltjeinek megtorpedózása áll majd. Ez a terep kifejezetten Gyurcsánynak kedvez.

 Az, hogy 200.000 körüli fiatal új szavazóként lépett a színre, némileg megváltoztatja az erőviszonyokat, de messze nem olyan arányban, mint az ellenzék negyedét mozgósító előválasztás esetén. Elméletileg őket nehéz lesz a DK melletti szavazásra rábírni, de mivel pont az a bázis, amit a globalista média bármiről meg tud győzni, így a részvételükre számítani jó lesz. A másik ellenzéki oldal viszont inkább hajlamos lesz a saját szavazóit visszatartani az immár globalista jelöltekre való szavazástól. Bár ez a listás szavazásnál visszaüthet, de Gyurcsány elsődleges célja még mindig a baloldal irányítása, így számára nem a győzelem a legfontosabb. 

 A képletet még árnyalja az MKKP várható bejutása, erről majd külön poszt várható.

 Az új helyzetben a Fidesz jelszava lehetne: Se Gyurcsány, se Soros! Magyarország legyen a magyaroké!

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr9016725698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása