European Phalanx

A kétharmad soha nem érhet véget

2022. április 04. - megamovieboy

orban-viktor-valasztas-2022.jpg

2022 választási győzelmi beszédet mond Orbán Viktor Fotó: portfolio.hu

 Egy olyan választási eredmény született, ahol a Parlamentbe bejutó pártok mindegyike sokkot okozott, míg az MKKP és a MeMo a várt eredményt hozta.

 A Fidesz a választásnak nagy erőkkel ment neki, hiszen soha ekkora kihívással nem került szembe. Előválasztással megtámogatott egyesült ellenzék, a járvány, brüsszeli támadások és végül a szomszédban zajló háború. A Fidesz gépezete tökéletesen működött. Orbánnak még a spontán megnyilvánulásai is követték a központi irányvonalat. Az ellenzéket lejárató kampány is jól működött. Sőt, a Miniferi talán az eddigi legjobb ötlet volt, főleg az emlékezetes 'Rosszabbul élünk, mint négy éve' kudarca után. Talán az eredményt a háborúra adott válasz és az azzal ellentétes ellenzéki reakció döntötte el ilyen mértékben.

 A most már legjobban összefogott ellenzéknek el kell gondolkodnia, hogy minél jobban összefognak, annál kevesebb szavazatot kapnak. Félő, hogy ha még jobban egyesítik erőiket, még nagyobb lesz a bukta. Különösen a Jobbik veszített sokat, szavazói átpártoltak a Mi Hazánkhoz és a Fideszhez. Az ő szavazataikra számítani módszertani tévedés volt. Lehetséges Márki-Zaynak igaza volt és leváltotta az ellenzéket, csak még nem látjuk, mi jön helyette. Egyértelműen lejtőn vannak, miközben az amerikai és a posztkommunista erők belharca tovább zajlik közöttük. 

 A Mi Hazánk zseniálisan hozta a nyugati alternatív jobb hazai kiadását, voltaképpen egy tökéletesen eukonform párt lett, csak nem úgy, ahogyan azt liberálisék elvárnák. Szinte a Fidesz rejtett SZDSZ-eként működik, bejutásuk a Fidesz szavazóinak is érdeke, sőt lehet már most is támogatták őket. No, meg persze velük a híres "centrális erőtér" visszatért. Az Összefogás politikai hullájába ők voltak a szívbe szúrt karó.

 A nap bukása előre látható volt. Márki-Zay Péter átlagfeletti képességekkel, de nem elegendővel, vagy nem a szükségesekkel rendelkező ember. Nagyjából valamivel jobb politikus, mint bárki más átlagember az országban. Úgy érzem, rá senki sem haragszik és nincs is rá okunk. A végén, ahogyan az őt pajzsra emelők is magára hagyták és csak a családja állt ki mellette, mutatta meg igazán, hogy mire lehet valójában számítani a valóságban. Némileg meglepő volt, hogy az őt a cápák közé lökő Karácsony Gergely és a jobbára értelmetlen mondatokkal kommunikáló Donáth Anna is színpadra lépett. Ennyi volt az amerikai támogatás, míg a DK-Jobbik tandem tüntetően távolmaradt, nyilván az elhekkelt előválasztás miatti csalódottságuk miatt.

 A nap titkos győztese Schiffer András. Ő az, akit a most csúnyát perecelő banda kicsinált a politikából. Orbán leváltásának alapja, ha a baloldalt leváltják. A szavazók többsége nem kér sem a Gyurcsányból, sem Soros embereiből. A baloldali normális szavazók bánatára ezek az erők ügyesen bebetonozták magukat annyi hívő szavazóval, amennyivel kirobbanthatatlanok a Parlamentből. Lehet más a politika, de ezt a baloldal többsége nem látja be. Schiffernek volt igaza, sőt ma még nagyobb igaza van, mint akkor régen volt, mert a mai ellenzék még a réginél is rosszabb.

 A Fideszre oltalomért szavaztak az emberek. A háború ellen, a járvány ellem, az infláció ellen, no meg az amerikai új világrend ellen. Nem lesz egy sétagalopp, de az ország szerint Orbán a legjobb választás.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr3717797441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.04.04. 20:58:11

Azt érdemes lenne megvizsgálni, hogy az össtefosásnál csak a közvélemény kutatás bukott nagyobbat.

Nevem senki. 2022.04.05. 11:53:06

@gigabursch: A közvéleménykutatók nagyon is tudják a valós számokat, csak direkt nem teszik közzé, mert akkor a balos otthon marad, mert ezt úgysem lehet megnyerni, a jobbos meg azért, mert ez már nélküle is meg van nyerve. Szorosabb méréseket kell közzé tenniük a mozgósítás érdekében.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2022.04.06. 09:10:28

Ha valaki azzal fenyeget, hogy Ifa-platóra hány, meg lámpavasra húz, ha így, vagy úgy szavazok, akkor azt mondom a kutatónak, hogy az agresszívra szavazok, mert abból semmilyen eredmény esetén sem lehet bajom. Az más kérdés, hogy a fülkében hova teszem az X-et. Nem biztos, hogy a kutatók kozmetikázzák a mérést, elég ha a szavazók félnek a beazonosítástól és inkább mást mondanak, mint amit tenni fognak.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2022.04.09. 19:24:37

@gigabursch: Három nagyobb hiba derült ki. A már négy éve is téves súlyozásos belepiszkálás a nyers eredménybe, a Jobbik szavazóinak automatikus hozzáadása kivonás helyett, pedig a rejtőzködők nagyobb része Mi Hazánkos volt, valamint a bizonytalanokat megint inkább baloldalinak számolták. Amúgy is a rendszer nagyon billegősre van megalkotva, a legkisebb félreértelmezés, vagy tévedés nagyságrenddel nagyobb hibát eredményez a kutatóknál.
süti beállítások módosítása