European Phalanx

Az elit válsága

2016. május 23. - megamovieboy

trump.png

 Egészen az elmúlt évig óramű precizitással működött a nyugati világ felett álló elit társadalomirányítási módszere. A multicégek támogatásával megválasztott vezetők tetteit, a multik tulajdonában levő, az információs piacot uraló média magyarázta meg, akár tények elferdítésével, vagy elhallgatásával. A rajtuk kívül álló erőket folyamatos lejárató kampánnyal sikerült veszélyes, társadalomellenes, agresszív csoportoknak beállítaniuk, hogy a szavazók féljenek tőlük. Az évtizedek alatt, ez a rendszer tökéletesen működött. De pontosan emiatt a tökéletesség miatt, a működtetők teljesen eltávolodtak a valóságtól és egy idő után már mindenhatóknak képzelték magukat, akik bármit megtehetnek, függetlenül a polgárok akaratától. Ez nagyon úgy hangzik, mintha diktatúráról lenne szó. Szerencsénkre valójában demokrácia van nyugaton és ennek vannak következményei az elnyomást gyakorlók számára. Az információs forradalom nem csak arra ad lehetőséget, hogy tömegesen szerezzenek a polgárokról információt, hanem arra is, hogy ezen polgárok ezt egy idő után megunva, egyszerűen saját személyüket vállalva tegyék közzé véleményüket, ha nem tettszik nekik a média által sulykolt hazugság. Ez teremt olyan helyzetet, ahol például a facebook.com által manipulált hírek már nem lesznek elegendőek a tömeg lecsillapítására, főleg azután nem, miután ez a manipuláció kiderül, majd a cáfolat után a cáfolat hamisságára is fény derül. Ez az eset kísértetiesen hasonlít arra, mikor Putyin elnök hamisítási kísérlettel próbálkozott a lelőtt maláj utasszállító repülő ügyében és a hamis állításokat az egyszerű polgárok órák alatt szedték ízekre az interneten. Na, de várjunk csak, hiszen Putyin egy gonosz diktátor, hogyan is lehet hasonlítani David Zukcerberghez? Az uralkodási vágy, a mások feletti hatalom birtoklása az amely közös bennük, természetesen a módszerek részben különböznek. (Az ikerpár, akiktől Zuckerberg az ötletet kapta a Facebookhoz és akiket rendesen félrevezetett, komoly támadásoknak lettek kitéve a sajtóban, mikor emiatt felelősségre vonták a Facebook alapítóját. Ennek ellenére 64 millió dollárt ítélt meg számukra a bíróság, igaz ebben az is szerepet játszhatott, hogy olimpikon sportolókról volt szó, befolyásos családi háttérrel.)

 Ideje rátérni a címben említett válságra. Mai példa az osztrák elnökválasztáson a média által csak szélsőjobboldalinak nevezett jelölt és a centrum által támogatott jelölt közötti nagyon szoros verseny. Ez pár éve még elképzelhetetlen lehetett volna. Franciaországban régebben egy ilyen helyzetben a centrum elit összezárt és 80%-os győzelmet aratott. Szintén jelenleg tart, vagy inkább csak kezdődik az amerikai elnökválasztás, ahol hatalmas meglepetésre a kívülálló Donald Trump lemosta a republikánus párt szépen felépített jelöltjét, majd a többi párton belüli csoport jelöltjétől ellépve könnyedén szerezte meg a jogot, hogy a Republikánus Párt jelöltjeként indulhasson az elnökválasztáson. Sőt a legújabb közvélemény kutatások szerint három százalékkal vezet a Demokratikus Pártba alaposan beágyazott régebbi first lady Hillary Clinton előtt. Az eddigiek fényében nem is annyira meglepő, hogy a republikánus elit egy része rögtön a Trump elleni fellépésre gondolt, a rivális, látszólag ellenfél demokraták jelöltjének a támogatásával. Persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy a republikánusok a várt szorosabb befutót akarták arra felhasználni, hogy ne a győztes induljon a színeikben a választáson. Itt azért már kinyílik a bicska a zsebben, hiszen egy demokratikus döntést akartak szűk körben megbuktatni. Végül de nem utolsósorban említem meg az eddig mániákus migráns imádók képében tetszelgő német társadalom sommás véleményét Angela Merkelről, akit jelenleg a német szavazók kétharmada utasít el. Már a legutóbbi tartományi választásokon is feltűnő volt, hogy a nem túl koherens ideológiával rendelkező jobb szélen elhelyezkedő párt is eddig nem látott eredményeket ért el, míg a centrum pártok közül a legjobban kilógó zöldek felé tolódott el a szavazók támogatása, addig a centrum magját alkotó másik két párt veszteségeket könyvelhetett el. Aki arra gondol, hogy Magyarországon más a helyzet, annak észre kellene vennie, hogy a Fidesz és a neki táncoló baloldali utódpártokkal szemben a Jobbik szívós építkezésnek köszönhetően egyre jobban megerősödik, dacára annak, hogy nehezen tudják eldönteni, a cigányok, a muzulmánok, vagy a zsidók a legfőbb ellenség és a nagyobb lehetőségek felszínre hozták a belső ellentéteiket is.

 A migránsválság alaposan megtépázta mind az azt kirobbantó elit, mind az abban élharcos média tekintélyét. A társadalomtól gyökeresen eltérő vélemények göbbelsi propagálása sokakat félelemmel töltött el és tömegesen fordultak el az eddig megbízhatónak tartott pártoktól. Az európai problémákba úgymond kívülről beleszóló Barack Obama csak megerősíti az összeesküvés elméletek híveit, hogy az egész nyugati világot egy szűk elit irányítja. A pápa megnyilvánulásai meg leginkább egy szerepet tévesztett bohóc szerencsétlenkedésére hasonlítanak, akit az európai társadalom magától teljesen idegennek érez. 

 A kérdés az, a válság, az elit válsága hogyan fog megoldódni? A legvalószínűbb, hogy az elit az erőforrásaikat és az információk birtoklásának előnyét felhasználva új módszereket dolgoz ki az uralkodásra. A másik, hogy kénytelenek kompromisszumot kötni a társadalommal, talán ez lenne a legkorrektebb lépés a részükről. A harmadik megoldás a külső fenyegetés lekenyerezése, beintegrálása az elitbe. Ez már nem annyira egyszerű, mert ez a kalács elosztásának megváltozását jelentené, ami sokak érdekét sértené a körön belül. A negyedik lehetőség a részleges, vagy teljes elitcsere. Ekkor az uralkodó pártok hátrébb szorulnának. Ez kritikus lenne számukra, mert az új vezetés a hatalma birtokában esetleg információkat szerezhet elődeik eddig titkolt dolgairól és ezzel zsarolási pozícióba kerülhet, valamint jelentős pozíciókat veszítenének, ami megint csak az osztozkodás jól bevált menetét borítaná fel..

 A válság még az elején tart, de két éven belül teljesen kibontakozhat. A média már most prüszköl a kezdődő változások okozta sokk miatt, érdekes lesz, mikor a valódi változások bekövetkeznek, akkor mit fognak kommunikálni? :)

tyranny.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr948739860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása