European Phalanx

Ennek egy darabig még nem lesz vége

2023. október 10. - megamovieboy

plesztin_terroristak_leonardo.jpg

 Ukrajna csak egy harmadlagos csatamező. A Közel-Kelet már másodlagos. Ide dobtak egy szikrát. A kérdés nem az izraeli győzelem, hanem hogy lángra kap-e a régió. Mert ha igen, az nagyobb durranás lesz, mint Ukrajna. Sokkal több ember, sokkal több fegyver, sokkal kevesebb józan ész.

 Az angolszászok és csatlósaik harca a világuralomért a globális dél ellenébe újabb és újabb csatatereket fog eredményezni. Nem lenne ez kötelező, de Amerika elszánta magát, hogy akár fegyverrel tartsa meg azt a hatalmat, amit a kereskedelmi, gazdasági versenyben elveszíteni látszik.

 Felesleges azt elemezni, hogy mi robbantotta ki palesztin akciót, kinek állt érdekében, honnan érkeztek a fegyverek stb. Az mindenesetre biztos, hogy Izrael gyakorlatilag szabad kezet kapott a Gázai-övezetben. Kimondottan civilek legyilkolását nem lehet szabadságharcnak eladni. Márpedig az akció egyértelműen ellenük irányult, amit csakis terrorcselekménynek lehet tekinteni. Nem eltévedt rakétákról van szó, hanem kézifegyverekkel mészárolnak le fegyvertelen civileket.

 Azt viszont lehet elemezni, hogy Izraelnek és az USA-nak jó, ha a zsidó állam helyzete megszilárdul a palesztin fenyegetés felszámolásával. Iránnak is jó, mert rámutatott Izrael sebezhetőségére, vágást ejtett gyűlölt ellenségén. Jó az oroszoknak, mert a figyelem és a támogatás elterelődik, megoszlik Ukrajna és Izrael között. Ami egyben a nyugatnak is jó, mert az ukrajnai csata kezd kínos lenni számukra. Akinek tutira nem jó, az Európa, mert  nincsen olyan esemény, amiből ne tudna rosszul kijönni. Természetesen ez már a művészet kategória, ami a Unió vezetését dicséri. Tehát lehet felkészülni az újabb menekültekre. Akik tényleg menekülteknek számítanának a Közel-Keleten, de persze Európában már nem azok.

 Ironikus módon az események leghíresebb kárvallottja a Mia Khalifa néven ismert ex-pornós celebritás, akinek sikerült támogatásáról biztosítania a palesztinokat egy X bejegyzésben. Ezzel bukott is egy Playboy szerződést. Nyilván eddig sem az eszéért szerették, de egy ilyen helyzetben bölcsebb lett volna hallgatnia. Egyrészt érhető, hogy libanoniként esetleg nem szimpatizál a zsidókkal, de azt azért illett volna tudnia, hogy Libanon mélyrepülése a palesztinok beengedésével kezdődött. Nyilván a régebbi állapotok neki már kimaradt az élettapasztalatokból, így nem látta, hogyan teszik tönkre az országát, olyan húzásokkal, mint pl. a keresztények vezette egységkormány felrobbantása.

 Lehet a zsidók bűneiből is lajstromot összeállítani. Azonban ez idáig senkinek sem sikerült megmutatnia, hogyan kell bánni a palesztinokkal, hogy azoknak ne legyen okuk terroristásat előadni? Megint egy nép, amelynek nincs a kezében a sorsa, igaz soha nem is volt, és a közös tudat legfeljebb a sivatagi kecskepásztorkodást tudja történelemként felmutatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr3318231897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása