European Phalanx

Futballforradalom a médiában

2018. augusztus 17. - megamovieboy

2rule.jpg

 A honi liberális média szerint fontos dolognak számít, ha egy nagyjából ismeretlen sportcsatornától kirugnak valakit. Természetesen nem csak úgy kirugták, hanem a nemhivatalos ok, hogy szembeszállt a HATALOMMAL. Emiatt a zsarnokság kirugatta. Ez már maga a bizonyíték az Orbán-rendszer kegyetlen diktatórikus mivoltára. Szerintük.

 Nézzük meg, mi is történt! Volt egy fiatalember, akinek a hobbija révén sikerült egy jól fizető állást kapnia, ahol kiélhette magát. De ez nem volt elég számára az önmegvalósításhoz, fontosnak érezte, hogy elmondja neheztelő véleményét a nyilvánosság elött egy, a HATALOM birtokában levő sportmárkával kapcsolatban. Amikor a sajtóból visszaüzentek neki, akkor arra válaszul ismét a saját igazát bizonygatta. Ugye mindenkinek joga van a saját igazához, sőt szólásszabadság van, tehát közhírré is teheti. Ezt a jogát nem is vitatta el senki, ezek után is bármikor szidhatja azt a bizonyos márkát, annak tulajdonosait stb. és senki nem fogja börtönbe juttatni.

 Nézzük meg jobban, mi történt! A fiatalember a HATALOM birtokában levő sportcsatornától kapott az átlagnál jobb fizetést. Ennek a csatornának a pénzügyi befektetőjének a tulajdona a fiatalember által pellengérre állított sportmárka. A sportcsatorna nyilván nem akar elesni a kapott pénzektől csak azért, mert az egyik alkalmazottjának a pénzügyi befektető egy másik érdekeltségét támadt kedve a nyilvánosság elött csesztetni.

 Azt hiszi valaki esetleg, hogy másutt, a nagyonfejlett nyugaton ez máshogyan megy? Hogy is volt az annak idején, amikor Madonna az egyik kólagyártó arca volt és a fanatikus rajongók rendszeresen a másik gyár termékeinek a dobozait találták meg a kukájában? Amint nyilvánosságot kapott a dolog, a szponzori szerződést felbontották, azaz kirugták. A liberális médiának ugye le kellett volna vonnia a következtetést, amerikában elnyomás van, mert Madonna nem ihatja az általa jedvelt kólát, mert megbüntetik érte. Dehogynem ihatja, csak akkor ne akarjon a másik gyártótól pénzt kapni.

 Ugyanígy, a fiatalember felmondhatott volna és akként a sportmárka szerinte visszás dolgaira hivatkozhatott volna. Ez egy korrekt eljárás lett volna és egyben egy ténylegesen erős kritika. De az, hogy megkapja az átlagfeletti pénzecskéjét a hobbijáért, ami ugye elég kellemes helyzet, és onnan szólogat be, az így együtt nem járja egy tőkés gazdaságban. A pénz forrását lehet kritizálni, de nem úgy, hogy egy cseberrel áll a partján, hogy neki is jusson belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr4914167869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása