European Phalanx

Nyugati multiverzum

2022. május 05. - megamovieboy

mirorverzum.jpg

 Már tizenkét éve élünk párhuzamos világegyetemben. Más világban él a nyugati újságolvasó és hazai párja a belvárosi értelmiségi, valamint Magyarország másik fele. A kettő egymás párja, mert ellentétes dolgok vannak bennük. A különlegessége, hogy voltaképpen ugyanabban a világban, azonos időben vannak, a fejekben mégis létezik a multiverzum. Természetesen léteznek eltérő nézőpontok, de a tényeknek stimmelniük kellene. Tehát az egyik univerzum a képzelet szüleménye, míg a másik valós. 

 Az egyik univerzumban nincs sajtószabadság, a másikban Soros György két hírportált pénzel, az RTL klub pedig kormányellenes poszterekkel száll bele a választási kampányba. Az egyikben elnyomják a civileket, a másikban az adó 1%át lehet felajánlani nekik. Az egyikben elüldözték a CEU-t, a másikban diplomát lehet ott szerezni. Az egyikben üldözik a melegeket, a másikban melegbárokba járnak. Az egyikben Oroszország szövetségesei vagyunk, a másikban NATO és EU tagok. Az egyikben el vagyunk szigetelődve, a másikban a külügyminiszter hetente két újabb országgal tárgyal. Az egyikben ki akarnak rúgni minket az EU-ból, a másikban eszünk ágában sincs kilépni. Az egyikben Magyarországon szörnyű diktatúra van, a másikban a nép diktál. Az egyikben a magyar gazdaság hamarosan összeomlik, a másikban EU átlag +2%-a a növekedés. Az egyikben betiltották a genderelmélet oktatást, a másikban bárki taníthatja, aki talál rá fizető keresletet. Az egyikben a magyarok menekültgyűlölők, a másikban befogadók.

 Csak azért soroltam fel ezeket, mert fárasztó olvasni a nyugati hírfogyasztóktól, a tényektől független nyugati médiából összeszedett badarságok felmondását. Ráadásul jóindulatúan hiszik, hogy ők tájékozottak és nagyon nehéz meggyőzni őket, hogy csak félretájékozottak. Főleg úgy, hogy évtizede tart már az agymosás.

 Láthatóan úgy van előadva a dolog, hogy Bécs belvárosától keletre már csak a puszta van, meg zombik, meg néhány rettegő liberális. Miközben, mondhatni onnan csak kezdődik a monarchia, amiről az angolszászok igyekeznek elfeledkezni, mert ha most meghallanák a szétverésének történetét, hát azon nyugaton is elszégyelnék magukat. Kiderülne, hogy egy virágzó régiót tettek tönkre, majd hagyták a szovjetek kezére jutni. Most meg lenézően tudatlanok vele kapcsolatban. A kedvencem, mikor átszállás miatt Budapesten rekedt világjáró vloggerek savanyú arccal kezdenek el körülnézni, mert úgy gondolják, itt nincs semmi sem. A világ nyugati fele elképesztően nem tudja mi is van errefelé és csak a képzeletükre, no meg a nyugati médiára hagyatkoznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr7317789162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.05.06. 21:17:39

Nem is való ez a vidék olyan fejlett entellektuelleknek, mint a b/vloggerek világa...
süti beállítások módosítása