European Phalanx

Manipuláció

2017. április 16. - megamovieboy

  Aki esetleg kíváncsi volt arra, mivel lehetett elérni, hogy a tüntetők hetekig az utcán legyenek Romániában, Szerbiában, vagy Ukrajnában, annak itt egy kis ízelítő belőle. A Soros György érdekeinek megfelelően dolgozó 444.hu szombat esti oldalára tévedők valamiféle forradalom kellős közepébe érkeztek, ahol a tömeg éppen hősies harcát vívja az elnyomó hatalommal szemben.

 Tízezer ember ment ki az utcára Soros György érdekeltségeinek a védelmében, ami elég ok volt arra, hogy a portál első nyolc híre róluk szóljon, igaz az egyik  csak a szónokok röszkei akciójáról számolt be. El lehet képzelni, mi lenne, ha a Jobbik 100.000, vagy 200.000 szimpatizánsa menne az utcára! Maximum egy riogató beszámoló, semmi több. Tehát ez az elképesztő túlzású beszámolócunami, messze a valóságosnál jelentősebbnek mutatja be az eseményeket. Az index.hu mérsékeltebbnek mutatkozott, ott csak hat link és egyetlen fotó foglalkozott ugyanezzel. 

 Nézzük meg mi történik a manipuláció hatására!  A tüntetésről hazamegy a felhevült fiatal és azzal szembesül, hogy a sajtó, legalábbis az általa olvasott része, nagy terjedelemben foglalkozik az eseménnyel, mintha az sorsdöntő lenne az országra nézve. Úgy fogja érezni, hogy személyesen ő is nagy hatalommal rendelkezik, hiszen a média is nagyon komolyan veszi az általa is támogatott demonstrációt. Innentől kezdve nem kell mást tennie az irányított médiának, mint tovább biztatni, elhitetni, hogy karnyújtásnyira a győzelem és megint ki fog menni, bár az eredeti okról amiért tüntetett, közben kiderült, hogy hazugság volt. Az ördögi a dologban, hogy egy demokráciában valóban figyelembe szoktak venni komoly tüntetéseket az ország vezetői, csakhogy ezeken a lelkes fiatalokon kívül más nem nagyon támogatja ezeket a megmozdulásokat, ezért nincs is rá indok, hogy a kormány ezzel érdemben foglalkozzon. 

  Röviden, mi történt. Mondj egy nemes célt, állítsd vele magad mögé az embereket és oda vezetheted őket, ahova csak akarod. Mentsük meg az egyetemet a bezárástól, menjünk tüntetni, aztán jöhet valamilyen politikai mozgalom. Elég ósdi módszer és úgy néz ki, amennyire láttam, csak az igazán naiv egyetemistáknak jön be. Rajtuk kívül az okostóni bölcsészek, külföldi egyetemisták és vagány alakok mentek szombaton a tüntetésre. Mellesleg a meghirdetett "választási mozgalom", a választási rendszerben találta meg az elnyomás okát. Speciel nekem sem a kedvencem, el tudok képzelni szimpatikusabbat, de az az elképzelés, hogy a megváltoztatása miatt Magyarország jobb hely lesz, kifejezetten gyermekded gondolatnak tűnik, főleg a célként említett arányos rendszer tükrében. Nem véletlenül akarja elkerülni a választási rendszer a döntetlen közeli állapotot, ami viszont összejöhet egy arányos rendszernél, mert az akár egy egész évre kormányozhatatlanná tehetné az országot, amire a közelmúltból is volt példa Európából.

 Most még nem látszik, milyen céllal történtek ezek a tüntetések, emiatt tudta bedobni Orbán, hogy ez csak főpróba volt a választásokhoz. Ebből annyi bizonyos, hogy ha valamilyen szintű hálózatot meg tudnak tartani a tízezernyi résztvevőből, akkor könnyen elérhetőek lesznek máskor is, mikor "együtt kell mozdulni". 

444_1.png

444_2.png

444_3.png

444_4.png

 

index_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr8212429375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása