European Phalanx

Az elit összezár

2018. szeptember 12. - megamovieboy

elit_leaders.jpg

Fotó:consilium.europa.eu

 A nyugat politikai elitje válságban van. Egymás után jönnek az újabb kihívók, akik megkérdőjelezik a centrum politikáját és egyre nagyobb a támogatottságuk.

A migránsválság talán legnagyobb elszenvedőjeként, Németországban a centrum jelenlegi mért támogatottsága 45%, tehát 10% hátrányban van a jobb és bal széltől. Ha most lettek volna a választások, akkor nem játszhatták volna el simán a nagykoalíciós trükköt, mert kevesen vannak hozzá. Valakit még be kellene hozzá engedni a többség eléréséhez, de akkor már mindkét oldalról az egyensúly miatt, akik már megint az egyszer sikertelenül összeboronálni próbált Liberálisok és Zöldek lehetnének. Tehát lehetséges, hogy inkább káoszban hagyják az országot, mint sem az AfD-t is bevennék egy jobboldali koalícióba. Ugye, legutóbb majd' fél évig kínlódott Merkel a kormányalakítással. Végül is minek kormány, minek szavazás, a liberalizmus köszöni, de meg van ezek nélkül is, a dolgok mennek maguktól is

 A másik fő migránsválságos országban a svédeknél tökéletes az egyensúly a jobb-centrum és a bal-centrum között és a mérleg nyelve a valódi nemzeti jobboldal lehetne, de tőlük mindkét oldal elhatárolódik. Ugye ez a bal oldal részéről érthető, de a jobb oldal miért is? Mert csak, ezt dobta a gép? Normális esetben simán egy jobboldali többség lenne. De nincsen normál eset, mert a jobb-centrum majd balos külső támogatással fog feltehetően kormányozni. Ennyiért baloldali kormányzás is lehetne a jobboldali centrum támogatásával, tök mindegy lenne, csak ebben az esetben az a fura helyzet lenne, hogy egy 58%-ban jobbra szavazott ország kap egy baloldali kormányt. Ezt nem tudnák kimagyarázni, csak emiatt nem opció.

 Végül itt van a Sargentini jelentés, aminek úgy néz ki, a legfőbb célja Soros György egyetemének és civil szervezeteinek védelme, ami egy zöld párti, nemzet és egyben demokráciaellenes oldaltól természetes, főleg, ha ott figyel azon a bizonyos kifizetési listán. Tehát mielőtt megnézném, hogy Sargentini szerepel-e rajta, már előre tudom, hogy igen. Aztán utánanézek és tényleg. De sajnos az igazság még ennél is morbidabb. A Néppárt, tehát a legerősebb európai jobboldali párt akarja kitenni maguk közül a magyarokat, egy Soros György által pénzelt, a nemzeti demokráciával ellentétes értékeket képviselő személy jelentése alapján. Ennek értelmét, ha valaki értelmesen és hihetően meg tudná magyarázni az embereknek, anélkül, hogy hazudna, azt nagyon megnézném!

 Ez a három eset a jelenből mutatja, hogy az elit, mely eddig egymást váltva eljátszotta a kormány és ellenzék szerepét, nem különbözik egymástól lényegében semmiben. Abban a szempillanatban, mikor a hatalmuk veszélybe kerül összefognak, hogy kiszorítsanak bármely más erőt, akár a józan ész határait feszegetve is ezzel a lépéssel. Ez a hamisság, ez a hamis népképviselet az oka annak, hogy az emberek nyugaton már szinte bárkit és bármit megszavaznak, legyen az Trump, Orbán, Salvini, brexit, csak hogy kifejezhessék ellenérzésüket az őket becsapó, kihasználó elittel szemben.

 Ilyenkor merül fel a kérdés, hogy miért esik ennyire nehezére az elitnek a rájuk szavazók képviselete, ahogyan annak egy demokráciában lennie kellene? Sajnos a válasz az, hogy másoknak a zsebében vannak és a feladatuk az internacionalista tőke érdekeit a népre erőltetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr7414235623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása