European Phalanx

A Böszme visszatér

2020. március 11. - megamovieboy

gyurcsany_1.jpg

Gyurcsány Ferenc forrás: hvg.hu

 Amikor azzal a ténnyel szembesülök, hogy az őszödi beszéd (alul a teljes felvétel) után 14 évvel az ellenzék legerősebb pártja a DK, mely gyakorlatilag Gyurcsány Ferenc magánpártja, akkor kiüresedik a fejem és csak az értetlenkedés marad. A baloldali szavazók tényleg ennyire képesek? Egy olyan beszéd után, melyben kijelenti, becsapták az embereket, a gazdaságot pedig 'elkúrták'. Erre szavazott valamikor a többség. Persze soha nem a szavazó a hibás. Most sem. Ez az ellenzék ezt tudja felmutatni, a szavazóik ebből tudnak választani. Pedig a legutóbbi országgyűlési választáson néhány tízezer ellenzéki szavazón múlt, hogy az MSZMP utódpártjai ne zúgjanak ki a Parlamentből, de saját maguk legnagyobb kárára elcseszték. 

 Most a fiataloknak el kell magyarázni, mi itt a probléma, mert ők azon szerencsések, akik kimaradtak belőle. Nagyon röviden, a baloldal fedezet nélkül szórt pénzt a nép közé, akik egyrészt importárukra költötték el, másrészt túlzott hiteleket vettek fel, feltételezve, hogy ez a pénzbőség állandó lesz. Mindkettő hiba volt, de ők ezt nem tudhatták előre. A kiáramló pénz miatt a gazdaság már a válság előtt megrendült, de ettől még a válság sem került el minket. A nyugati cégeknek való kedvezés a magyarok kárára sem segített. Rekordszámban csődöltek be a hazai cégek, kerültek utcára az emberek. A még dolgozók helyzete is rosszabbra fordult, a vállalatok kerültek erőfölénybe és ennek megkérték az árát. Ma már elképzelhetetlen stílusban kommunikáltak a dolgozókkal, ingyen pluszmunka, betegség idejére kivett szabadság stb. Budapesten tízezrek nem tudták kigazdálkodni a BKV bérlet árát és éveken keresztül voltak kénytelenek bliccelni, ahogyan a vidékről felkerült egyetemisták közül is voltak, akik a metróperonon kérdezgették, van-e fent ellenőr? Amikor a szakszervezeti hirdetmény büszkén számolt be arról, hogy a bértárgyaláson megvédték a fizetést, azaz nem emelkedett, de sajnos a nemzetközi helyzet fokozódása miatt a kafetéria felét bebuktuk. Nem nyomorgott az átlag, de a dolgok rossz irányba mentek. A devizahitelek nevű rémálmot csak megemlítem.

 A nyugati cégek egyre nagyobb mértékben szivattyúzták ki a pénzt. Ahogyan fogyott a pénz az országból, úgy jöttek a megszorító csomagok és a még meglevő nemzeti vagyon újabb privatizálása. Természetesen az alapvető problémát, a pénzhiányt, ezek az intézkedések nem megoldották, hanem növelték. A munkalehetőség csökkenésével a fogyasztás is kezdett visszaesni, ami miatt még inkább csökkentek az állami bevételek. Ennek a lefele húzó spirálnak lett logikus következménye az elképesztő, 10% feletti államháztartási hiány. Ezt meg mi mással orvosolhatták volna, mint hírhedt pénzügyi héjáktól felvett horribilis hitelekkel. Nyilván ez sem segítette a megoldást, de legalább az ország függetlensége még inkább a globáltőke kezébe került. Hogy ezeket a szerencsétlen lépéseket ostobaságból, anyagi haszonszerzésből, vagy más okból tették, az engem nem érdekel. Ami érdekel az az, hogy ez a banda ne kapjon lehetőséget további rombolásra. És még ők beszéltek közben  pannon pumáról, meg a gazdaságot büszkén vezető zászlóshajókról. Ezeknek az eseményeknek volt irányítója Gyurcsány Ferenc. 

 Nincs szó arról, hogy szerelmes lennék a Fidesz-be, vagy Orbán Viktorba. Tudnék 50 pontos listát arról, mi nem tettszik a dolgaikból. Azonban ők legalább nemcsak, hogy megállították a negatív spirált, hanem elkezdték a másik irányba mozgatni a dolgokat. Ma már természetes, ha magyarok vesznek meg itthon külföldi érdekeltségeket, vagy fektetnek be a környező országokban. Természetes, hogy mindenkinek lehet munkája, ahol megbecsülik, ahol évente emelik a fizetését. Természetes, hogy nem arról megy a vita, hol szorítsunk meg, hanem arról, hova kerüljön több pénzt.

 Amikor Orbánt gyűlölő ismerős hisz benne, hogy rosszabbul él, mint tíz éve és most vett házat babaváró kölcsönre, meg keres kétszer annyit, mint tíz éve, akkor csak mosolygok magamban. De, ha eszembe jut, hogy esetleg újra megszavazzák Gyurcsányt és a karvalytőke embereit, akkor elmúlik a nagy jókedvem. Nem mellesleg, a pusztítás mindenkit elér, így vagy úgy. A baloldali "elkúrás" a baloldaliakat is érinti. Most még a jó irány ellenére is a polgári megélhetésért küzdünk, ami bár elérhetőnek látszik, de el lehet cseszni. Az elcseszés legjobb módja, Gyurcsány Ferenc újból miniszterelnökké választása. Ő készen áll rá. Rajtunk múlik.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr7915514420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása