European Phalanx

Amerikai befolyásolás Európában

2021. február 13. - megamovieboy

 Annyira szeretem, amikor a 444.hu erősíti meg sanda gyanúimat az amerikai beavatkozással kapcsolatos elméletem kapcsán. Ha ők mondják, hogy "retteg Franciaország szellemi elitje", akkor az bizonyára úgy is van.  Két hónapja már volt szó róla a blogon, hogy bizony Macron beállt a német-magyar tandem mellé az EP által kezdeményezett jogállamisági csatába. Amely mögött persze az amerikai németellenes lobbiérdekek álltak. Szerencsére azt megnyertük, de mint írtam, nem fogják ezt annyiban hagyni az óceán túlpartján, " kemény támadások fognak következni".

Az új célpont Franciaország. Már akartam volt írni, hogy az amerikaiak szemében az a jó állam, mely az ő igényeiket maximálisan kiszolgálja. Amelyik esetleg ellenállást tanúsít, abból rögtön rosszfiú válik. Ez egyet jelent egy alapos lejárató kampánnyal. Ennek része az elsőként linkelt 444.hu egysíkúan amerikai nézőpontot hangoztató cikke, mely persze mindössze a New York Times cikkének kivonata. Abban amerikai érdekeknek megfelelő vélemények ekézik a francia elitet az amerikai befolyásolásszerzés akadályozása miatt. Külön kiemelve 100 francia filozófus ez ügyben tett közös nyilatkozatát. Leginkább az amerikai kultúrának az egyetemeken való térhódítása ellen tiltakoznak. Az egyik legfőbb sérelmük, hogy az egyetemek ideológiai védelmet próbálnak biztosítani az iszlám terrorizmus számára.

 Látható, hogy az amerikai mélyállam, az ott már sikeresen megvalósított társadalommegosztó izmusait akarja Európára is rákényszeríteni. Láthattuk ezen törekvések eredményeit, az amerikai utcákat hetekre megszálló felfegyverzett feketék, vagy a Capitoliumot megrohamozó fehérek képében. 

 Az meg különösen érdekes, hogy a cikkben kiemelik, az amerikai világmegváltó újabb izmusok az egyetemekről terjedtek el. Talán nem véletlen, hogy a magyar kormány elkezdett rendet tenni az egyetemek környékén, ezzel véve elejét az amerikai ideológia nyomulásának.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr7816425512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása