European Phalanx

Teljes letámadás Katar ellen

2022. december 20. - megamovieboy

messi_bis.jpeg

 Azt nagyjából lehetett tudni, hogy Katarban ugyanúgy problémák vannak, mint a többi arab iszlám országban. Szokták is támadni, lejáratni a fejlődő országokat az ilyen rendezvények esetében különféle negatívumokkal, ez történt Dél-Afrika, vagy Brazília esetében is. Azonban amit Katarral előadott a fősodratú média, az már messze túlmegy a szokásos eljáráson. Tényleg borzalmas rabszolgaállapotok uralkodnak, azonban az ott dolgozók másik lehetősége az éhhalál közeli nyomorgás. Tehát nem ez a legrosszabb opció. A másik nagy vonal az lmbtq jogokért való harc, az meg ott kezdődik, hogy az ilyeneket egy magas épületről ledobálják a törvény szerint. Mármint az iszlám jog szerint. Amiben meg nem Katar a bűnös, hanem az iszlám. 

 A tetőpont, hogy a helyi szokásoknak megfelelően Messire adtak egy bis nevezetű tiszteletet jelképező köpenyt és ezen a nyugati megmondók teljesen kiakadtak. Komolyan, végre valami, amitől egyedi lesz egy világesemény. Nem úgy, mint egy Formula 1 futam, ami pont ugyanolyan a világon mindenütt. Mintha Jászberényben egy ilyen alkalomkor megszólaltatták volna Lehel kürtjét és a nyugat egy emberként háborodna rajta fel. A cifra szűrt már meg sem merem említeni... És tök véletlenül a VB utolsó hetére időzítve jött egy EU Katar korrupciós botrány, azaz páran túl direktbe lobbiztak és még rossz irányba is. De mit ad Isten, éppen mostanában jön ki a Katart lejárató film is.

 Annyit azért lehet tudni a háttérről, hogy az egész mögött leginkább az USA, pontosabban szövetségese Szaúd-Arábia állhat, mely Katar régiós ellenlábasa. A legvalószínűbb, hogy ők állnak a lejárató kampány mögött, melynek kitételei amúgy rájuk is igazak lennének. Katar már rá is mordult az olcsó orosz gázról önként és dalolva lemondó Eu-ra, hogy ha nem állítják le magukat, akkor a katari gáznak is búcsút inthetnek, amiért amúgy már el is kezdődött a kilincselés, kezdve a németekkel, folytatva a magyarokkal. Csak úgy mondom, hogy ha a katari gáznak is lőttek, akkor tényleg az marad, hogy Kínán és Indián keresztül jókora felárral vehetjük meg a szokásos orosz gázt. De akkor már tényleg senki sem fogja tudni megmagyarázni az egész értelmét.

 Hogy mennyire kicsi a világ, a 2030-as Mundiálra közös pályázatot készül benyújtani Görögország, Egyiptom és Szaúd-Arábia. Ezek után már a szemem előtt lebeg egy hun futball csúcsesemény, melyet Magyarország, Törökország és Mongólia rendezne közösen. Valamivel komolyabbra fordítva a szót, ilyen távolságokkal lehetséges lenne egy Kelet-Európai világbajnokság is, bár nehezíti a dolgokat, hogy a csehszlovákok nem rendelkeznek megfelelő stadionnal. 40.000+ befogadóképességű stadionok a környéken: 

  • Puskás Aréna 67e
  • Athén Olimpiai Stadion 69e
  • Bukarest Nemzeti Stadion 55e
  • Isztambul Türk Telekom Aréna 52e
  • Bécs Renst Happel Stadion 50e
  • Belgrad Rajko Mitic Stadion 55e
  • Kijev NSC Olimpiai Stadion 70e 
  • Varsó Nemzeti Stadion 58e
  • Chorzów Sziléziai Stadion 55e
  • Wroclaw Stadion 41e
  • Arena Gdansk 43e
  • Poznan Lech Stadion 43e

A tanulság, hogy a lengyeleknél bőven van rendes méretű stadion, mivel az ukránokkal közösen már rendeztek EB-t. Nyolc stadionra van szükség, ebből a lengyelek, a bécsi és a Puskás adott, ami már hetes. Esetleg kevesebb, ha a legészakibb stadiont kihagyjuk, akkor jöhet szóba még Bukarest és Belgrád. Így a másokkal pályázó görögöket és a jelenleg bizonytalan ukránokat, meg az egzotikus Isztambult kihagyjuk. Akár még budapesti vébé döntő is összejöhetne! Ahogyan azt Orbán ígéri, akár magyar döntőssel, mert ugye kijutunk rá.

 Ebből is látszik, hogy az egy megyényi helyen megrendezett világbajnokság bár őrületes pazarlás pénzben és emberéletben is, de a résztvevő csapatoknak soha jobb dolguk nem volt. Egy helyen megszálltak és pár óra alatt minden helyszínre odaértek busszal. Nem volt ide-oda költözés, plusz utazás, új szállásra berendezkedés. Ugyanígy a média is kényelmesen be tudta járni az egész helyszínt, mert olyan volt, mint egy nagy Olimpiai falu, csak a focinak berendezve. Nyilván a téli rendezés alaposan megkavarta a dolgokat, főleg az északi gazdag országok vannak hozzászokva, hogy a nyári szabadságot hozzá tudják igazítani az eseményhez. Ez az egyetlen ok, hogy ezentúl ne Katarban legyen a világbajnokság. Meg még egy, a béna bírók miatt, de ezért szokás szerint a FIFA a felelős.

A bejegyzés trackback címe:

https://europeanphalanx.blog.hu/api/trackback/id/tr1318007064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.12.21. 08:47:33

Szerintem idióták az előírások a "kötelező" nézőszámról és a kapcsolódó fölös infrastruktúra-fejlesztés generálásról.
S mindegy, hogy ki az előíró (FIFA, NOB, UCI, ICF, stb).

Egyszerűen, ahogy a Duna Arénában megoldották, az ülőhelyek ⅔-át vissza kell bontani.
S igen, akkor a Népstadion mellett a Fradi, MTK, Honvéd, Újpest, Debrecen, Győr, Szombathely, stb mind és bőven elegendő pl egy foci vk-ra.

Amúgy lassan minden meglesz az olimpiához Budapesten (kajak-kenu (sík- és vadvíz) és a vitorlázás biztos nem).
Vadvizi pálya legközelebb Bősnél van és tök fölösleges másikat építeni.
Az országúti bringa meg bárhol lehet.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2022.12.21. 17:01:41

@gigabursch: A nagy futballünepekhez azért az őrjöngő tömeg is hozzátartozik. Több ország összefogásával olyan helyen, ahol szeretik és van is foci, ott azért ki lehet köhögni nyolc normális méretű stadiont, akár az említett ráépítéssel.
Az olimpia evezős számaihoz Csepel magasságában fognak evezőpályát kialakítani és lesz vadvízi pálya is. Nyilván a vitorlás számoknak a Balatonon van a helyük. A vicces az lesz, hogy nem lesz indok az olimpia megrendezése ellen, mert ami pénz kell hozzá, az már csak a pösti infrastruktúra fejlesztéséhez szükséges. Amiből a belpesti értelmiség is profitál. Persze, az ellenállás mértéke az amerikai utalásokkal arányos.

gigabursch 2022.12.22. 12:27:37

@megamovieboy:
Stadionok ideiglenes bővítése.
Szerintem az egyetlen értelmesen járható út.

síkvíz:
Szeged - Maty-ér tökéletes helyszín.
A csepeli Bolgárkertész-öböl szerintem nem alkalmas ennek a kialakítására
Ugyanakkor tényleg helyben lenne minden.

Bős esetében adott 12 méter szintkülönbség, ami elég.
Viszont Budapesten csak úgy oldható meg, hogy utána le is bontják, mert értelmetlen a fenntartása.
Viszont akkor mehet a csónakázótóra.
Legalább kap egy kis élenyt a víz a legkánikulásabb időszakban.

Vitorlázás nem oldható meg Balaton nélkül.
De ahhoz a szelet meg kell rendelni. Előre!

Infrastruktúra bővítése:
Igen. A HÉV-Metro-villamos és közőti hídfejlesztés valamint a tágabb gyorsforgalmi útfejlesztés elengedhetetlen.
De az meg amúgy is kell.
Sőt!
A Budaörsi reptér is alkalmassá tehető fapados csárter járatoknak.
Amúgy is ráférne.
A helyi lakosok amőgy is tiltakoznak minden ellen, tehát kb 'nincs itt semmi látnivaló' felütéssel megoldható minden mert a HIPA az nagy úr!
Arról nem is beszélve, hogy Ferihegy számára sem feltétlen gond, ha nem még alternatíva, bármilyen szaros szituban, bár hozz kell tenni, hogy a Kőérberki út elsüllyesztásável is csak kb 1,7 - 1,8 km hosszú kifutót lehetne építeni, ami elég szerény a nagy repterek 3,5 - 4,5 km-s pályáitól.
Persze, lehet, hogy inkább Tökölt kéne megnyomni, mert ott 2,5 km a futópálya és ez még 0,3-0,5 km-vel talán bővíthető is, ráadásul rögtön az olimpiai falu szigetére szállna le a delikvens...
Ide már sokkal több minden érkezhetne.
süti beállítások módosítása